Læsetid: 2 min.

K'NYT

25. juni 1998

Erhvervslivet er trækplaster
*Der er sket et markant skift i de studerendes jobønsker, meddeler det nye nummer af Magisterbladet. Det private erhvervsliv trækker også indenfor fag, der traditionelt har ført til undervisnings- og forskningsjobs i det offentlige. I dag er 70 procent af alle humanistiske og naturvidenskabelige kandidater beskæftiget med forskning og undervisning på offentlige læreanstalter, men af Dansk Magisterforenings studentermedlemmer er det kun 45 procent, der vil gå den vej efter eksamen. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, Magisterbladet har foretaget blandt 1.000 af Dansk magisterforenings 7.000 studentermedlemmer. Af de 55 procent, som satser på privat ansættelse, ønsker hver tiende at forske, mens over halvdelen håber på et job inden for kommunikation og reklame.

Konference om musik og censur
*Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen har bevilget 500.000 kr. til en konference om musik og censur, den første af sin art. Den holdes i København i nov. 1998 i et samarbejde mellem Det Danske Center for Menneskerettigheder, Danmarks Radio og det britiske tidsskrift Index og Censorship".
"Jeg synes, at det er vigtigt at støtte Musik & Censur. Verdenssamfundet er i dag opmærksom på overgreb mod forfattere, men stort set uvidende om undertrykkelse af musikere," siger Elsebeth Gerner Nielsen. Arrangørerne håber, at konferencen vil ende med, at der bliver skabt en organisation, der som forfatternes PEN støtter forfulgte kunstnere og løbende gør verdenssamfundet opmærksom på overgreb.

Familien Heerup udstiller i Dronningmølle
*For første gang udstiller familien Heerup sammen. Det sker i Munkeruphus i Dronningmølle i Nordsjælland, hvor der vises værker af billedhuggeren og maleren Henry Heerup, væveren Mille Heerup, væveren Nanna Hertoft og maleren Ole Heerup. Udstillingen åbner lørdag den 27. juni og varer til 30. august.

Præmiering af novellefilm
*Statens Kunstfonds film- og teaterudvalg har præmieret novellefilmen En stille død med 50.000 kr. Filmen er instrueret af Jannik Johansen og produceret af M&M Productions. Den handler om stille eksistenser i storbyen, og de to hovedroller spilles af Sidse Babett Knudsen og Lars Brygmann. Filmen er programsat til at vises på DR1 5. august samt i Filmhuset uge 33.

Lenin finder hvile
*En statue af Leninpladsen, som i 10 år var vartegn for Tidens Højskole i Nordsjælland, blev i 1996 taget ned og anbragt i Arbejdermuseets magasin, hvor den med sine tre meter i højden og flere tons i vægten har stået lige siden. Lenin 'genopstår' imidlertid i forbindelse med en ny udstilling om Folkets århundrede, som skal kunne ses de næste 10 år. Lenin har på det sidste fået et eftersyn hos bronzestøberen.

Willumsen udvider
*En arealmæssig fordobling af J.F. Willumsen Museet i Frederikssund er så stor en bygningsmæssig opgave, at det ifølge EU-reglerne fordrer offentligt udbud. Der indkaldes derfor nu til prækvalificering, for at udvælge fem-otte arkitektfirmaer, der kan konkurrere om de små tusind kvadratmeter.
De nye museumsarealer skal udover bedre publikumsfaciliteter give plads til Willumsens egen Gamle Samling og til et nyt rum, hvor de tre billeder af Tizian Døende ifølge museets egen beskrivelse kan hænge i en slags meditationsrum.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her