Læsetid: 2 min.

K'NYT

24. juni 1998

Kulturfond udfaser
*Kulturfonden, der siden 1991 har arbejdet for udviklingen af dansk kulturliv, lukker og slukker pr. 1. juli. Fonden, der ledes af Trevor Davies, har i løbet af de sidste halvandet år fordelt 28 mio. kr på 143 projekter ud af 1349 ansøgninger. Blandt andet er der givet støtte til kunstnergruppen Superflex, der udvikler biogasanlæg til den 3. verden, Art Crash, det århusianske samarbejde mellem kunstinstitutioner og universiteter, samt Massens Ornament, et stort projekt på Brandts Klædefabrik i Odense. Kulturfonden afløses af Kulturministeriets Udviklingsfond, og pålidelige kilder vil vide, at udviklingsfondens kommende formand bliver Trevor Davies.

Kønst på Gammel Strand
*Til og med 7. juli er der Kønst på Galleri Gammel Strand. Udstillingen Kønst er arrangeret af kunstnergruppen 95 for at markere Landsforeningen af bøsser og lesbiskes 50 års jubilæum og præsensteres som en af jubilæumsårets kulturelle hovedbegivenheder. De ni udstilleres arbejder spænder fra fotokunst over maleri til skulptur, og arrangørerne præciserer, at der ikke er tale om decideret bøssekunst, men om en præsentation af projekter, som kunstnerne arbejder med til hverdag.

Jagt på ny Smilla
*"Gennem de sidste par år har vi mærket en voksende nysgerrighed over for den danske litteratur fra det engelsksprogede område," siger lederen af Dansk Litteraturinformationscenter, Tine Smedegaard Andersen, til Aktuelt i anledning af, at 12 engelske og amerikanske forlæggere fra førende forlag i disse dage besøger København. Arrangementet, der som det største fremstød for dansk litteratur i England og USA nogen sinde ligger lunt i baghjulet af Peter Høegs internationale gennembrud, rummer oplæsninger af og med Ib Michael, Jens Christian Grøndahl, Peer Hultberg og Inger Christensen samt Sankt Hans båltale på Louisiana ved Suzanne Brøgger.

Ny bog med lydklip fra radio
*Forlaget Systime har sammen med DR Multimedie udgivet bogen, Radiomontager, der er en undervisningsbog, men kan læses af enhver, der interesserer sig for den klassiske radiogenre. Med bogen følger fire cd'er med lydklip fra en række af de mest bemærkelsesværdige udsendelser i montagens historie - skabt af Willy Reunert, Viggo Clausen, Erik Thygesen, Niels Peter Juel Larsen, Christian Stentoft og Ole Bornedal, m.fl. Bogen på 128 sider koster 320 eller 400 kr., hhv. med og uden moms. Den er skrevet af Stig Päschl, Mette Johansen og Stephen Schwartz.

Harris skal spille for russerne
*Folketeatrets direktør, Preben Harris, er inviteret til Rusland for at spille stykket Tur/Retur, hvori han selv optræder, på Lubimovs Teater i Moskva i februar 1999. Stykket giver et indblik i livet (og alkoholismen) i Rusland i dag. Der planlægges et gæstespil den anden vej, og Folketeatret forsøger at skaffe økonomiske midler til udvekslingen.

Enquist-stykke på syv sprog
*Den svenske dramatiker, P.O. Enquists Billedmagerne, der fortæller om forfatterinden Selma Lagerlöf, er blevet oversat til syv sprog, oplyser teaterforlaget Nordiska Strakosch. Foruden Sverige er det blevet spillet i Danmark, Finland og Ungarn. Til februar spilles det i Schweiz (Zürich) og Tyskland (München), ligesom Holland og Belgien står for tur. Betty Nansen-teatret genoptager stykket i næste sæson, og Aarhus Teater vil ligeledes spille det.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her