Læsetid: 2 min.

K'nyt

23. juni 1998

Festen fortsætter for Moritzen
*Henning Moritzen fejrer i aften sit 50 års skuespillerjubilæum. Det foregår på det Kongelige Teater, hvor Moritzens indsats i forestillingen Der var engang vil blive overværet af hendes majestæt Dronning Margrethe. Henning Moritzen, der blev uddannet ved Privatteatrenes Elevskole 1948-50 og har været ansat ved Det Kongelige Teater siden 1955, har
senest vakt opsigt som hovedrolleindehaver i Thomas Vinterbergs Cannes-prisbelønnede film Festen.

Gug får et pift
*Aalborg kommune udskrev i januar 1998 en åben idékonkurrence om byudviklingen af et ca. 185 ha stort område mellem Gug og Sdr. Tranders vest for Aalborg universitet. Der indløb 45 løsningsforslag, og førstepræmien på 300.000 kr. tilfaldt arkitekt MAA og professor Steen A. B. Høyer samt Emma Hessner.
Konkurrencens formål var at belyse mulighederne for en bebyggelsesmæssig, landskabelig og trafikal disponering af området, så det kan blive en attraktiv bydel nu og fortsat være
det i fremtiden.

Flere arkitektprofessorer
*Ud over idéhistorikeren Carsten Thau, der som professor i arkitekturteori rykker fra Arkitektskolen i Aarhus til Kunstakademiet i København er arkitekterne Gregers Algreen-Ussing og Theo Bjerg indstillet som professorer. Algreen-Ussing som ny leder af afdelingen for bygningsrestaurering. Bjerg som professor i bygningskunst. Gregers Algreen-Ussing kommer fra Skov- og Naturstyrelsen, hvor han som kontorchef har sat serien om Kommuneatlas i værk. Theo Bjerg underviser i forvejen på Kunstakademiets Arkitektskole, og er som projekterende bl.a. kendt for sit andenpræmieforslag til udvidelsen af Kunstmuseet i Østre Anlæg, som han valgte at placere diskret langs banegraven.

Sct. Økohans
*I aften afholder Den Økologiske have som noget nyt Sankt Hans Aften. Kl. 19 kan børnene lave deres egne snobrød over gløderne fra et mindre bål. Dernæst afsynges midsommervisen, hvorefter forfatteren Nina Rasmussen, der er kendt fra sine rejser jorden rundt sammen med sin mand Hjalte Tin og deres to børn, holder båltale. Den Økologiske Have ligger på Rørthvej 132 i Odder.

Biografen som kirke
*Er biografen hvor tids kirke? spørges der i juninummeret af Det kirkelige tidsskrift om audiovisuelle medier, Vision. "I vor postmoderne tid er der vel en sandhed i, at mennesker oplever biografen som det sted, hvor de bliver ramt, rørt og rystet på en meget mere direkte måde, end de oplever det i den traditionelle kirke," skriver sognepræst Jes
Nysten, Vindinge, i en af magasinets hovedartikler. Desuden indeholder Vision en introduktion til den franske filminstruktør Francois Truffaut, ligesom der sættes fokus på de religiøse aspekter af Michael Jacksons image.

Den gamle mand og Internettet
*Forfatteren Knud Pedersen, stifter af kunstbiblioteket og Klaus Riskær Pedersen, har skrevet en bog om sine genvordigheder som stifter af Danmarks første bogklub på Internettet, Net-Bog-Klubben. Link-havet, den gamle mand og Internettet version 4.1 hedder bogen, hvori man bl. a. kan læse, at det ikke altid er lige nemt at være en nørd på over 70.
"De gamle forstår mig ikke, og de unge har nok i deres eget," skriver Knud Pedersen, som har lagt sin bog ud på Net-Bog-Klubben, www.cybercity.dk/net-bog-klubben.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her