Læsetid: 2 min.

K'nyt

16. juni 1998

21 nye navne på livsvarig ydelse
*Statens Kunstfonds repræsentantskab har indstillet 21 kunstnere til en livsvarig ydelse på finansloven. Billedkunstnere: Ursula Reuter Christiansen, Mikael Kvium, Margrethe Sørensen, Erik Hagens, Vibeke Mencke Nielsen, Jytte Rex og
Poul Skov Sørensen. Komponister: Anders Koppel, Thomas Koppel, Marilyn Mazur, Anne Linnet og Rasmus Lyberth. Arkitekter: Tyge Arnfred, Hans Dissing, Hanne Kjærholm og Vilhelm Wohlert. Formgivere: Austin Grandjean, Niels Jørgen Haugesen, Bodil Manz og Ole Bent Petersen. Forfattere: Arthur Krasilnikoff.
Ydelserne er en anerkendelse til kunstnere, som har præsteret et livsværk. Modtagere, der har under 142.000 kr. i skattepligtig årsindtægt, får den maksimale ydelse, som er på 110.000 kr. årligt, mens beløbet skrumper ind til en minimumsydelse på 12.000 kr., når den skattepligtige årsindtægt overstiger 275.000 kr.

DR 2 møblerer om
*DR 2-redaktionen, der står for kl. 23-programmet, Deadline, for værtspræsentation og afvikling af temalørdage, skal nu deles op, meddeler tv-direktør Bjørn Erichsen i DR-personalebladet DRåben. Man forstår, at programfunktionerne skal lægges ind under andre afdelinger end hidtil - og at DR med andre ord arbejder ufortrødent videre på at finde ud af, hvordan DR 2 skal være.

En halv mio. til globryllup
*Begivenhedskulturen fejrer nye triumfer. Der foreligger nu tal på, hvor mange seere, der overværede brylluppet mellem det indtil da stort set ukendte par, Alexandra og Jefferson, der blev interessante derved, at de var royale, halvt danske samt lod sig vie i Sønderjylland. Fra 315.000 til 827.000 seere fulgte, idet tallet varierede med kanaler og tidspunkter på dagen.

Ny boghandlerformand vil omstrukturere
*Bladet Bogmarkedet har interviewet Boghandlerforeningens nye formand, Jesper Møller, Århus. Dennes første indsats bliver strukturproblemerne i foreningen. Alle grupperinger i boghandelen skal have repræsentation, og det skal gerne ske til efteråret. Det fremgår i øvrigt, at formanden er glad for boghandelens edb, Netværk 98, med bl.a. bogfortegnelser. Derimod tvivler han på bogsalg via Internettet, som det sker fra Amazon i USA,
"verdens største boghandel". Det minder lidt om "de her pyramidespil," siger han. "Enten bliver det alle
tiders - eller også siger det bang!"

Alligevel nul Joel i Parken
*Elton John må gennemføre en koncert i Parken i København 22. juni uden Billy Joel, der er sygemeldt. Billetter refunders til og med lørdag, men Elton John optræder muligvis med Billy Joels store hits. Det gjorde han på Wembley forleden.

Fredsaftale om dansk dramatik
*Cheferne for DR og TV 2 kan ind i mellem snakke sammen. Det har de netop gjort. DR's tv-direktør, Bjørn Erichsen, og TV 2's administrerende direktør, Jørgen Flindt Pedersen, har underskrvet en fredsaftale om
ikke at sende dansk dramatik samtidig. De to kanaler sendte i foråret hver deres danskproducerede serie på samme tid. TV 2 får nu
retten til lørdagene, DR søndagene. De to stationer skal også sørge for løbende afta
ler om, hvilke hverdage de vil sende danske film og serier. DR og TV 2 har samtidig aftalt at fortsætte forhandlinger om dækningen af større idrætsbegivenheder som f.eks. OL i Sydney i år 2000.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her