25. juni 1998

udstilling
*Russiske ikoner er en udstilling med hundrede ikoner fra 1400-tallet til vore dage med hovedvægten på perioden fra 1500 til 1600-tallet.
Museet på Koldinghus, dagl. 10-17. Åbner på lør. Til 2. aug.

*Krakamarken ved Randers viser sommeren over kunst af naturkunstnere som Alfio Bonanno, Richard Harris, Jørn Rønnau (der er Krakamarkens primus motor), Ole Barlsund, Vibeke Glarbo, Marianne Hesselbjerg m.fl.
Åbent dagl. gennem hele sommeren fra solopgang til solnedgang. Brusgårdsvej 25, Randers.

*Erik Steffensens fotoudstilling med hilsner til Caspar David Friedrich og Vilhelm Hammershøi er forlænget til den 28. juni.
Galleri Susanne Ottesen, Gothersg. 49, Kbh. Ti.-fr. 10-13 og 14-18, lø. 11-15.

*Fuglefri er en udstilling og en fornem bogudgivelse af nogle af vore bedste skribenter og vore bedste fuglemalere. På udstillingen portrætteres dansk fugleliv af bl.a. Lundbye, Johannes Larsen, Lorenz Frølich, Constantin Hansen og Kirsten Klein.
Kunstmuseet Silkeborg Bad, til 30. aug.

*Come Closer er en udstilling med skandinavisk nutidskunst - samt enkelte forløbere for denne - der udtrykker sig inden for post-koncept-tendensen. Kunstnerne koncentrerer sig om sociale relationer og magtstrukturer bl.a. med henblik på at dekonstruere et metafysisk værkbegreb. Her optræder kunstnere som Henrik Håkansson, Joachim Koester, Arthur Køpcke, Peter Land, Ann Lislegaard, Lisa Lohne, Albert Mertz, N55, Gitte Villesen m.m.fl. Her kan også ses Mikael Hansens installation på Nikolaj Plads: "Eskapisme".
Nikolaj, Nikolaj Pl., Kbh. Åbner på lør. Dagl.12-17. Til 9. aug.

*Exit 98 er en udstilling, der pejler tendenser inden for den helt unge kunstscene. Det er dette års 42 afgangselever fra Kunstakademiet, der har fået lov at boltre sig i de ærværdige Hammershøiske rum. Åbner på lørdag.
Kunstforeningen, Gl. Strand 48, Kbh. Ti.-sø. 11-17. Til 2. aug.

*Marianne Grønnov viser på udstillingen Entropia's Heartland II, hvad hun beskriver som 'malerier mellem trip hop og Boticelli', mens Fernando Baena, Eva Koch og Mette Perregaard på den anden etage viser henholdsvis installationen "Spanish Executives, 30 kvm approximately", rejsebilleder med titlen "Covet Road" og fotografier med titlen "Byens Alibi, Rom 1935-95."
Overgaden neden Vandet 17, Kbh. Ti.-sø. 12-18. Til 19. juli. Åbner i morgen 17-20.

*Oluf Høst fik forrige uge sit eget museum i Gudhjem i sit gamle domicil Nørresand. Dette er sket p.g.a. ikke mindst ildsjælen Knud W. Jensens ihærdige indsats. Man har bestræbt sig på at finde balancen mellem det moderne kunstmuseum og det atmosfærefyldte kunstnerhjem. På den første udstilling kan man opleve nogle af kunstnerens bedste billeder. Det er museets egen samling, suppleret med værker fra Høst-familien og fra private.
Nørresand 10, Gudhjem. Sæsonen 13. jun.- 6. sep. 14-18, i højsæsonen 27. jun.- 6. aug. till. 18-20.

*Afledte rum er en udstilling med fotografier af de unge akademielever Thyra Hilden, der leverer fotografier, og Julie Sass, der leverer malerier. Begge arbejder med rumlighedsfornemmelse, retninger og fascinationsoplevelser.
Galerie Susanne Højriis. Bredg. 63, 1. sal. Kbh. Ti.-fr. 13-17:30. (sommerferielukket 28. juni til 7. aug. )Til 31. aug.

*Torben Christensen viser på udstillingen o pilgrim nye videoinstallationer og en række billedværker, der kombinerer fotografi og maleri. "Værkerne er undersøgelsesfelter for den gensidige påvirkning af de to medier, det stærkt emotionelle fotografiske billede over for den tilsvarende udtrykskraft i det abstrakte maleri", som det hedder i pressemeddelelsen.
Galerie Asbæk. Ti.-fr. 11-18. Lø. 11-14. Til 4. juli.

klassisk
*Den svenske komponist Daniel Börtz' opera Marie Antoinette spilles i Albertslund MusikTeater. Der var premiere på Börtz' opera i Folkoperaen i Stockholm i januar. Informations udsendte skrev i begejstrede vendinger en anmeldelse efter en oplevelse af værket den 5. marts. Nu kommer forestillingen til Danmark. De kan læse mere om værket i seneste nummer af DRs P2Musik Bladet, og plademærket Caprice har netop udgivet musikken på cd.
I aften kl. 19.30 i MusikTeatret Albertslund. Spiller samme sted og tid fredag. BilletNet har Tlf. 38887022. MusikTeatret Alberrtslund har tlf. 43640244.

*Bach I serien af sommerkoncerter i Roskilde Domkirke, er vi nået til organisten Wim van Beek. Han spiller musik af Frescobaldi, Böhm, Bach og Mozart.
I aften kl. 20 i Roskilde Domkirke.

*Wagner Dirigenten Walter Weller arbejder sammen med Tivolis Symfoniorkester. De skal spille musik af Wagner, Mussorgskij, Verdi og Dvorak. Af sidstnævnte opføres Symfoni nr. 6. De de tre førstnævnte opføres arier, som den finske sanger Matti Salminen vil synge.
I morgen kl. 19.30 i Tivolis koncertsal.

*Boccherini Philharmonia Quartett Berlin, der består af koncertmestrene fra Berliner Filharmonikerne, samt den danske guitarist Peter Howard Jensen, giver koncert i Tivoli. Sammen spiller musikerne musik af Mendelssohn Bartholdy, Leos Janácek og Luigi Boccherini.
Ma. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal.

*Schubert Lasine Kvartetten kommer til Louisiana. Den russiske violinist Anton Lasine dannede sidste år en strygekvartet sammen med tre fremtrædende medlemmer af Sjællands Symfoniorkester. Kvartetten indleder sommerens koncerter med Schuberts Pigen og Døden, hvor klaverstemmen spilles af Katrine Gislinge.
On. kl. 19.30 i Louisianas Koncertsal.

JAZZ
*Morten Kargaard introducerer en ny kvintet, som ud over hans egen guitar rummer den spanske saxofonist Santiago Ibarreche, den japansk-danske pianist Makiko Hirabayashi og det brasilianske bas/tromme-team Fernando de Marco og Afonso Correa.
Copenhagen JazzHouse tor. kl. 20.30.

*Simon Spang-Hanssen er hjemme fra Frankrig med saxofon og madame, den fløjtespillende Marianne Bitran; i gruppen Måneklar indgår desuden de tre herboende danskere Peter Danstrup (bas) og Ole Theill og Jakob Andersen (slagtøj).
Copenhagen JazzHouse lør. kl. 21.30.

TEATER
*Helgers Hedeture Anne Marie Helger går på scenen i en stand-up monolog med kapiteloverskrifter som "Persiennelår og gardinprædikener", "Fra røgelse til rap", "Et postfeministisk orgasmegrynt" og "Jagten på den forsømte moral"
Riddersalen, 25. juni-4. juli.

*Mågen letter Waage Sandø er instruktør og samlende skikkelse i årets bornholmske sommerrevy, som beskrives som hørende til lagkagegenren. Blandt de medvirkende: Pia Jondal og Søren Hauch-Fausbøl. Blandt forfatterne: Lotte Tarp, Gunvor Reynberg, Martin Miehe-Renard.
Rønne Teater, premiere 28. juni.

*Today Den amerikanske koreograf Margot Mink Colbert er professor ved Nevadas Universitet i Las Vegas og danser selv med i sit Ballet Mink Colbert-kompagni, som gæstespiller med en forestilling, der beskrives som et koreografisk gensvar på vor tids massive mediebombardement: Telekommunikation, superstjerner, generation X'er.
Det franske institut, Kbh. 29. og 30. juni.

*Dengang månen stadigvæk var en grøn ost Thy Teater har en grunduddannelse for dukkemagere og derfor også et marionet-sommerteater. Årets forestilling er af Gertrud Exner og Marie Louise Mäkinen og handler bl.a. om husmusen Oskar og baggårdskatten Wagn, der tager ud på en lang fantasirejse.
Hansthom Hallen, 1.-30. juli, mandag-torsdag kl. 9 og 11.

*Manes Katalanske La Fura dels Baus har kultstatus i det internationale performancemiljø - teater som punk, techno, rave. Denne forestilling - et element i KITs Sommerscene 98 - rendyrker teatralsk urkraft, samler sig om at udfordre og konfrontere publikums frygtforestillinger.
Kanonhallen, 1.-5. juli.

etcetera
*ZOO i København har fået ny indgangsbygning. Den indvies i morgen af Kulturministeren, og publikum vil derefter kunne besøge både Zoo-butikken og en dyre-biograf i den ene fløj. Den anden indeholder undervisningslokaler og værksteder. Hele anlægget foran det gamle trætårn er tegnet stramt og moderne af arkitekterne Signe og Chr. Cold, og Claus Pedersen, og i sig selv et besøg værd.
Zoologisk Have i København, alle dage 9 -18.

*Finn Lynggaard udstiller 100 skåle i keramik og glas på Sjællands Keramikmuseum. Skålformen giver "ingen plads til kompromiser," skriver kunstneren i kataloget. Fejl kan ikke skjules eller sløres.
Palæfløjen, Stændertorvet 3C, Roskilde. Ti.-sø. 12-16, til 26. juli.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her