Læsetid: 2 min.

Ørestaden forsinkes

27. juni 1998

Centerlov har forsinket byggeriet, men stadens succes er ikke betinget af
et kæmpe storcenter, siger bygherre

Det private byggekonsortium, T.K. Devolpment, har givet tilsagn om at bygge i Ørestaden - hvis vel og mærke, at planerne om et kæmpe storcenter ikke torpederes. Men siden Ørestadsselskabet i febuar fremlagde planerne for Ørestaden, er interessen for området steget, og administerende direktør for T.K. Devolment, siger i dag til Information, at konsortiumets fortsatte engagement i Ørestaden ikke nødvendigvis er betinget af, at de oprindelige planer om det kæmpe center realiseres.
"Vi arbejder udfra, at der skal bygges et storcenter. Hvis det af en eller anden grund ikke bliver til noget, så må vi tage stilling til det. Men der har været en stigende interesse for kontorudbyggelser i Ørestaden, og sålænge brugere har interesse i at komme derud, så er vi stadig interesseret i Ørestaden," siger administrende direktør Frede Clausen.
Nogenlunde samme toner lyder fra administrende direktør Jørn Elkjær-Holm hos Steen & Strøm.
"Hvis planerne om et storcenter ikke bliver godkendt, så kan jeg ikke garantere, at vi ikke trækker os ud. Men det vil også være iorden at bygge boliger eller kontorer, hvis folk vil have det, og der er penge i det," sigger Frede Clausen.
Svend Aukens centerplanlov har kraftigt forsinket arbejdet i Ørestaden. Loven har gennemført et byggestop for storcentre, og der skal nu udarbejdes en analyse af detailhandlen i regionen, før der kan bygges et eventuelt storcenter. Miljøministeren har tidligere i Information tilgendegivet, at han er ikke er begejstret for et storcenter.
Ørestadselskabet er i forvejen trængt. Der mangler folk, der vil investere, og samtidig har man kæmpe udgifter til blandt andet metroen i København.
Ørestadsselskabets administrende direktør, Anne-Grethe Foss, afviser dog, at den forlængede tidsplan skader Ørestaden.
"Det kommer til at tage mere tid, men det har vi integreret i vores tidsplan," siger Anne-Grethe Foss, der fortsat tror, at storcenterret bliver en realitet,
"Storcenteret er godkendt i kommunalplanen. Jeg kan ikke forestille mig, at det ikke bliver til noget. Det kan godt være, at nogle af betingelserne for centeret ændres, men det må vi så tage stilling til til den tid," siger hun.
De to bygherrer ser ikke noget problem i, at tiden trækker ud.
"Vi har ikke sat en deadline for, hvornår byggeriet skal i gang. Vi er bekendt med den offentlige procedure, og det tager den tid, det tager," siger Jørn Elkjær-Holm.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her