Læsetid: 1 min.

Ikke vild nok

5. juni 1998

Kulørt sommerunderholdning mangler bid

NY FILM
Hvad er en sommer uden en god dårlig film - en af disse super-kulørte, blankpolerede ekstravagancer med en broget samling nye og falmede stjerner og et absurd plot, der tør gå melodramaets planke ud.
Wild Things kandiderer til titlen som sommerens store Kitsch-nummer, som selvfølgelig helst skal pirre med erotik og mystik og foregå i velhavende bedærvede kredse propfulde af nedrige rænker og saftige skandaler.

Krokodiller
Wild Things har flere trumfkort oppe i ærmet i så henseende.
Man får den afdankede kult- og sexstjerne Theresa Russell aldersavanceret til hysterisk mum ; to unge heltinder (Neve Campbell og Denise Richards), der er som trådt ud af et glittet, erotisk magasin og da også forsøger sig med lidt lebbe-sex; Matt Dillon som en moderne afslappet Don Juan-type; gamle kendinge som Robert Wagner og Carrie Snodgress helt ude i periferien; og sumpede Florida-omgivelser med menneskekøds-sultne krokodiller i massevis (men hvorfor får de ikke deres yndlingsmad?).

Gal instruktør
Desværre har man sat alvorsmanden John McNaughton (kendt for Henry: a Portrait of a Serial Killer ) til servere den krydrede suppedas af fup og fiduser, der udmønter sig i en nærmest endeløs række voldsomt vilkårlige plot-drejninger.
Dillon er læreren, som uskyldigt anklages for elev-sex, men det er blot starten på oppakningen af en kinesisk æske af absurd udspekulerede planer. Men John McNaughton instruerer plat og ligefremt og ikke spor vildt, som om hele denne overkonstruerede maskerade - fuld af parodisk fortærskede replikker - skal tages seriøst.
Kun Bill Murray formår at spille sin egen lille komedie som en outsider-sagfører, der virker som om han er med i en helt anden og langt skæggere film.

*Wild Things. Instruktion: John McNaughton. Manuskript: Stephen Peters. Amerikansk (Palads, Scala, Bio Lyngby, Drive In)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her