Læsetid: 1 min.

FOLK

14. juli 1998

Gerald Ford
*Tidligere USA-præsident Gerald Ford - manden, der angiveligt ikke kunne gå ned ad en trappe og tygge tyggegummi samtidig - fylder 85.

Franskmænd
*Tour'en kommer til Frankrig, Frankrig vandt VM i fodbold, det er nationaldagen Bastilledag. Vive la France!

Francis Ford Coppola
*Vi kunne for nylig berette, at filminstruktøren Francis Ford Coppola havde fået tilkendt en erstatning på 20 mill. dollar fra filmselskabet Warner Bros., som havde hugget hans manus til en film over Pinocchio. Juryen har nu tilføjet 60 mill. dollar som straf for, at selskabet forhindrede Coppola i at virkeliggøre projektet selv.

Faisal II
*Irak markerer 40-årsdagen for det militære oprør, som i 1958 styrtede kong Faisal II og førte til republikkens indførelse - og dermed banede vejen for typer som Saddam Hussein. (Sjovt nok spørger staveprogrammet, om jeg mener "Sygdom", når jeg skriver "Saddam").

Al Gore
*Vicepræsident Albert Gore har været i Iowa for at tale om udddannelse og de dermed følgende velsignelser. Blandt andet i byen Dubuque - som det officielle program dog stavede henholdsvis Debuque og Dubuke.

Roy Rogers
*Hundreder af fans valfartede til ørkenbyen Apple Valley i Californien for at overvære Den Syngende Cowboys begravelse. Under ceremonien spilledes hans "kendingsmelodi" Happy Trails to You.

Ingmar Bergman
*Den svenske filminstruktør Ingmar Bergman fylder 80
år denne tirsdag. En varm tak til manden, der gav os uforglemmelige oplevelser som Det Syvende Segl og Sommernattens Smil dér i biografmørket.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her