Læsetid: 1 min.

FOLK

13. juli 1998

Martin Luther King
*Efter en brugerafstemning om, hvilke begivenheder der huskes fra 1960'erne, har det amerikanske postvæsen besluttet at udsende et frimærke med motiv fra Martin Luther King's I have a Dream-tale i Washington.

Asger Hamerik
*Denne dag for 75 år siden døde komponisten Asger Hamerik. Han var i sin ungdom eneelev og ven med Hector Berlioz og var senere i en lang årrække leder af Peabody Institute i Baltimore. Sønnen Ebbe blev sin generations førende danske
operakomponist.

Vagn Steen
*Fra parnasset kan det noteres, at en trold i dansk litteratur, forfatteren, radiomedarbejderen, cand. mag. Vagn Steen, i dag runder de 70 år - ved fuld skrivsel.

Tawny Peaks
*"Det føltes som at blive ramt af to cementblokke". Citat en vis Paul Shimkonis, som har anlagt sag mod en bar i Florida, hvor han hævder at have lidt overlast under nærkontakt med en striptease-danser med kunstnernavnet Tawny Peaks.

Mærsk Møller
*Skibsreder Mærsk McKinney-Møller fylder denne mandag 85 år. Den nationalt sindede og asketiske reder vil sikkert vide at fejre dagen med vanligt mådehold - selv om han nok skulle have råd til et ordentligt gilde.

Elizabeth
*Hendes Britanniske Majestæt flipper ud! Efter først at have kritiseret fodbolddommer Kim Milton Nielsen fra Danmark for hans VM-dækning, har hun nu, ifølge en skotsk avis, underholdt en reception med en ondskabsfuld parodi på den nordirske helvedesprædikant Ian Paisley

Peter Arnett
*CNN's stjernekrigsreporter Peter Arnett beholder sit job, men får en alvorlig næse. Han får en del af skylden for CNN og Time Magazine's nu dementerede historie om, at amerikansk militær under Vietnam-krigen brugte nervegas mod desertører i Laos.

Jørgen Leth
*Reporter, som har dækket Tour de France i 20 år, får en medalje. I år deltager Jørgen Leth for 19. gang - og glæder sig allerede til næste år.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her