Læsetid: 2 min.

K'NYT

30. juli 1998

Raquels og Gustavs sange
*ProjektTeatret i Adelgade 44, Bogense, har lavet en sommercabaret over gamle Raquel Rastenni og Gustav Winckler-sange. Skuespillerne Randi Winther og Peter Milling præsenterer sangene og fortæller historien om musikken og om kunstnernes vilkår i halvtredserne, hvor refrænsangen udsattes for voldsom kritik fra kulturelitens side. Blandt andet fortælles om den amerikanske påvirkning bag refrænsangene. Få var i halvtredserne klar over, at Vovsen i vinduet og Gem et lille smil til det blir solskin stammede fra amerikanske forbilleder som Patti Page og Dean Martin.

Mandalafantasier i vandtårn
*En mandala er et helhedssymbol til samling og meditation. Den består af et symmetrisk ordnet mønster indskrevet i en cirkel og med enkelte figurative elementer. Over mandalaen, der kendes fra såvel indianske som østlige religioner, har kunstforeningen Art*Axis skabet en 'kulturel begivenhed' i dagene fra den 2. til 8. august. Temaet mandala belyses ud fra maleri, installation, sanse-stimulans, materialer og musik. Arrangementerne foregår i P. Andersens Vandtårn v. Solbjerg S-Station på Frederiksberg, København.

Hildegard af Bingen er i vælten
*Benediktinerabbedissen og mystikeren Hildegard af Bingen fylder 900 år, hvilket fejres ikke alene i hendes hjemland, Tyskland, men også i Danmark, hvor en stor udstilling om hende på lørdag åbner i Rundetårn. Nu foreligger også en lille gudelig børnebog om Hildegard, fortalt af Ursula Bonin og oversat af Bernarda Thykier. Lukas Ruegenberg har tegnet historien om vagabonden Jürgen Brechner, en historisk person, og hans møde med Hildegard. Hildegard, Jørgen og det levende lys hedder historien, der er udkommet på Sankt Benedikt Forlag.

Kunst og virkelighed
*Øjeblikket, tidsskrift for visuel kommunikation tager i sit seneste nummer virkeligheden i kunsten op til undersøgelse i en lang række artikler. Den klassiske kløft mellem kunst og virkelighed erklæres for overvundet og afløst af et relationelt forhold. Dette diskuteres i artikler om faktion, kompilation, mockumentary, selvbiografi, selvidentifikation og selviscenesættelse m. m.

Dansk tv-skole tæt på realitet
*En dansk skole for tv-folk er tæt på at være en realitet. Det er pilotprojektet "Kursus i praktisk tv-produktion", der i et samarbejde mellem tv-branchen og Frederiksberg Tekniske Skole nu gøres permanent. Tv-skolen uddanner tv-talenter inden for alle grene af tv-produktion, bl.a. casting, produktion og scenografi. Uddannelsen har hidtil bestået af et 30-ugers kursus, men efter planen udvides det fra 1999 til en egentlig 2-årig uddannelse. Det er skolens håb, at man fremover bliver den egentlige ramme for uddannelse af danske tv-folk, der hidtil er kommet fra mange forskellige uddannelser.

Retssag på Internettet
*For første gang i Danmark kan en retssag følges på Internettet. Sølvsmeden Georg Jensens søn, keramikeren Ib GeorgJensen har anlagt sag mod Royal Scandinavia for brug af Georg Jensens signatur og misbrug af navnet i markedsføringsøjemed. adresse: htt://www.georgjensen.suite.dk/

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her