Læsetid: 2 min.

K'nyt

29. juli 1998

Bibliotekarer som akademikere
*Fra 1. september vil bibliotekaruddannelsen være bygget op som en universitetsuddannelse med en bachelorgrad efter tre år og en toårig kandidatuddannelse ovenpå. Praktiktiden på et bibliotek reduceres til et halvt år. Danmarks Biblioteksskole og Bibliotekarforbundet hilser ændringen velkommen, mens Kommunernes Landsforening frygter, at de akademisk uddannede bibliotekarer vil betyde forhøjede lønkrav. Men også visse biblioteksledere er betænkelige. Til Politiken siger Mona Madsen, bibliotekschef i Birkerød, at "styrken hos de nuværende bibliotekarer er, at de er generalister. I den nye uddannelse lader man de studerende grave sig ned i snævre huller." Mona Madsen mener, at specialiseringen kunne vente til de unge havde fået alment fodfæste i faget. Heroverfor peger konsulent i Bibliotekarforbundet, Jesper Laursen på, at bibliotekarerne møder en brugerskare, som har en stadig højere viden. "Den skal vi matche, og derfor er der brug for nye bibliotekarer, som er endnu bedre kvalificerede end i dag," siger han.

Musikalsk hyldest til Mandela
*To af de største koncerter nogensinde i Sydafrikas historie finder sted lørdag og søndag i anledning af præsident Nelson Mandelas fødselsdag. Begivenhederne, kaldet Gift to the Nation foregår på stadioner i Johannesburg og Durban, og 50.000 fans ventes at overvære koncerterne. Blandt de prominente musikere er Stevie Wonder, Salif Keita, LL Cool J, Chaka Khan, Ravi Shankar og Ismael Lo samt lokale grupper som Springbok, Nude Girls og reggaesangeren Lucky Dube.

Danmarks Designskole
*58 studerende af elleve nationaliteter fra sytten amerikanske universiteter udstiller projekter og rejseskitser fra syv ugers studieophold i sommer. Udstillingen åbner i dag i Glassalen på Designskolen, Strandboulevarden 43 i København.

Skaber kunst i Sdr. Omme
*Fjorten indsatte fra det åbne statsfængsel i Sdr. Omme har torsdag fernisering på en kunstudstilling. Ifølge billedkunstneren Per Ottesen, der sammen med kollegaen James Nissen-Ripley har ledet arbejdet, er der sket store forandringer med de indsatte. En enkelt fange er endda blevet så interesseret i kunst, at han for nylig brugte en orlovs-weekend til at gå på kunstudstillinger. Kontakt fængselsledelsen for adgang til udstillingen.

Stones mixer livealbum
*The Rolling Stones, som i aften næsten fylder Parken i København, bruger turnefridagene i Paris på at mixe optagelser fra den igangværende Bridges To Babylon. Ifølge den amerikanske web-avis Wall Of Sound planlægges den nye live-cd udsendt lige efter nytår. Dermed følger Stones traditionen op med at fastholde deres turneer på plade. I 1982 kom Still Life, 1991 Flashpoint og i 1995 Stripped. Samtidig planlægges færdiggørelse af Life On The Road, en ekstravagant bogdokumentation af gruppens liv på landevejen.

Bowie på Internettet
*David Bowie, som har en af de bedste hjemmesider, davidbowie.com, tilbyder sig som internet-udbyder. Bowienet starter til september med multiplayer-spil, mulighed for private e-mail-adresser, hidtil uudgivne videoklip, opdateret presseklipservice og ukendte Bowie-sange. Bowie er net-pioner. Han var den første rockstjerne, der udgav en sang, kun distribueret via cyberspace - "Telling Lies" i 1996. Den 51-årige sanger udstiller i forvejen egne malerier på Bowieart.com

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu