Læsetid: 2 min.

K'NYT

4. juli 1998

Statens Museum genåbner
*Statens Museum for Kunst har været lukket i to år på grund af om- og tilbygning, men der er netop sat dato på genåbningen, nemlig d. 6. november. Åbningsudstillingen bliver en præsentation af museets egne samlinger. En nyskabelse er et Børnenes Kunstmuseum, ligesom der er ny, stor restaurant og boghandel. Arkitekten er Anna Maria Indrio fra C. F. Møllers tegnestue. Allerede nu kan man få et godt indtryk af tilbygningen, set udefra.

Musik og orden på Midtfyn
*Rent politimæssigt hersker der ro og orden på rockfestivalen i Ringe, meddeles det i går fra Midtfyn. Heller ikke skadestuepersonalet havde haft travlt. Freden forklares til dels med, at de to store rockergrupper i Danmark har sluttet fred og kan sove i samme lejr. Torsdag aften var der en vellykket koncert med australieren, Nick Cave, men i aftes var rockscenen ryddet til storskærm og fodboldkamp.

Risø-bogen skal trykkes om
*En stor, ny bog om forskningscentret Risøs historie vil blive trykt om. Det skyldes en fejl, idet en del af bogen er blevet trykt så lyst, at teksten er vanskelig at læse. Desuden er der faldet linjer ud. Den nye version af Til samfundets tarv - Forskningscentret Risøs historie vil foreligge i august.

Polanski på Holmen
*Den polsk-franske filminstruktør Roman Polanski kommer i en af årets sidste måneder til København, hvor han skal holde et seminar på Den Danske Filmskole i de nye lokaler på Holmen som et led i skolens efteruddannelsesprogram. Her skal den 65-årige instruktør fortælle om de film, han synes, er de vigtigste i hans karriere, om hans arbejdsmetoder og om de kunstnere, der har inspireret ham. Polanski har bl.a. instrueret film som Rosemary's Baby, Chinatown og Tess.

Public service-regnskab fra TV 2
*TV 2 sender i disse dage sit første public service-regnskab ud - som en del af sin årsberetning. DR og TV 2 har som noget nyt fået pålagt hvert år at aflevere et sådant 'regnskab', hvori de dokumenterer, hvorledes de opfylder det krav om alsidighed i programplanlægningen, der legitimerer deres særstatus som offentlige tv-stationer. Man tør gætte på, at TV 2's regnskab - ligesom DR's - vil være meget, meget positivt.

Clay Today - og i morgen
*Keramikgruppen Clay Today fik ideen til et internationalt center i Danmark for keramik. Den blev bakket op af Danmarks Designskole, Kunstakademiet, Kunsthåndværkerskolen i Kolding, Glas- og Keramikskolen på Bornholm og Skælskør Kommune. Det battede, da sidstnævnte stillede den lokale Guldagergård til rådighed, og da Vestsjællands Amt gav et driftstilskud på 1,1 mio. kr.

Ny bog fra Lidegaard
*Forfatteren Mads Lidegaard har skrevet en bog med titlen Danske høje fra sagn og tro, som netop er udkommet på Nyt Nordisk Forlag (288 s. 268 kr.). Bogen kan bruges som guide for den eller de, der på udflugt, travetur eller ekskursion gerne vil opsøge høje i landskabet og kende deres hisotrie.

Lamaen Rinpoche til Århus
*Tibetaneren, Rinpoche, der er abbed ved det største kloster i Nepal, holder foredrag i Musikhuset i Århus den 30. juli om medfølelse og indsigt. Flere hundrede måtte gå forgæves, da han sidst besøgte Århus i 1994.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her