Læsetid: 2 min.

K'NYT

3. juli 1998

Carsten Jensen går til scenen
*Forfatteren Carsten Jensen får sin scenedebut til august. Det sker i Hotel Pro Formas nye forestilling Kinesisk Kompas, der får urpremiere i Århus Musikhus i forbindelse med festugen. Carsten Jensen skal fra scenen læse en nyskrevet tekst om Kina - i rollen som sig selv og i stum dialog med en kinesisk danser. Hotel Pro Formas leder, Kirsten Dehlholm fik ideen ved at læse Carsten Jensens rejsebog, Jeg har set verden begynde, siger hun til Jyllands-Posten. Forestillingen skal opføres to gange i Århus, hvorefter den kommer til København i februar 1999.

Debat om musik på Internet
*Det er ikke kun forfatterkredse, der for tiden forsøger at forsvare retten til deres indtjening. Musikeren Henrik Strube tager i Berlingske Tidende til genmæle mod et forslag fra Statens Musikinformations Center om, at musik skal være frit tilgængeligt på Internettet.
Henrik Strube opregner i sit indlæg alle de muligheder en musiker har for ikke at tjene penge og konkluderer:
"Hver gang en musiker opgiver sin ophavsret til egen musik, hver gang musik lægges på Nettet uden klare regler, hver gang man introducerer tanken om gratis musik, så trues musikere og det kreative musikmiljø. Så trues musiklivet."

J. F. Willumsen Museet udvider
*Willumsen Museet i Frederikssund er klar til at udskrive en projektkonkurrence i EU om en udvidelse af museet til mere end det dobbelte. En stor del af Willumsens værker samt kostbare malerier fra hans privatsamling kan ikke udstilles under de nuværende forhold. Blandt andet venter to El Greco malerier i deres kælder på en vægplads. Prisen for den planlagte tilbygning er sat til omkring 20 millioner kroner, Ny Carlsbergfondet støtter økonomisk og Frederikssund Kommune vil forhøje driftstilskuddet til museet med 455.000 kroner i forbindelse med udvidelsen, men til selv ombygningen mangler der stadig penge. En vinder af arkitektkonkurrencen ventes fundet ved årsskiftet.

Tungtvejende turistmål
*Der er ikke grænser for, hvad man kan udnævne til turistmål, hvis det ses gennem tilstrækkeligt opvakte producentøjne. I denne uge udgiver Dansk Betonforening en guide - ikke med spændbeton, nej - med "spændende betonkonstruktioner rundt omkring i Danmark". Fra Holger Danske himself til Dybbøls krudtkamre. (Sov nævnte herre egentlig ikke over sig ved den lejlighed?). Guiden, Beton til kunst og nytte, er opdelt amtsvis og indeholder små oversigtskort. Den kan rekvireres gratis hos Ingeniørforeningen i Danmark.

Tine Bryld til DR 2
*Fra midten af august skal den kendte socialrådgiver Tine Bryld være vært på DR2's nyhedsmagasin Før Deadline. Tine Bryld deler posten med Frank Esmann og Connie Hedegaard, der forlader sit job som chef for Radioavisen.

Det Kgl. Teaters abonnementssalg falder
*Det Kgl. Teaters salg af abonnementer til den ny sæson tegner til at blive 10-15 pct. lavere end sidste år.
Marketingchef Peter Ole Sevel oplyser, at flere køber billetter i løssalg. "Også sidste år faldt abonnementssalget med 10-15 pct., men det samlede salg af billetter var uændret," siger han.
Arte har i de seneste år ligeledes haft et faldende salg af abonnementer. I 1997 lå salget på 35.000 abonnementer, mod 40.000 året før.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her