Læsetid: 5 min.

Kultur i ugen

30. juli 1998

UDSTILLING
*MoDi MunDi er en udstilling med skulpturer og malerier af Mogens Møller og med særlige gæster: Malerinden Dorte Dahlin og Bunker Secret Society. Udstillingen viser prøver fra Mogens Møllers vidtrækkende værk fra de seneste tre årtier. Hermed åbenbares en kunstner, der bygger bro mellem på den ene side myten, historien og antikken og på den anden side nutiden.
Vestsjællands Kunstmuseum, Sorø. Ti.-sø. 12-16. NB! På søndag sidste dag.

*Kunst for kendere er en udstilling, der viser kunstværkerne, som de er, og lader publikum tænke over, hvad de ser. Udstillingen bryder med den sædvanlige kunsthistoriske ophængning med fokus på det enkelte værk som suverænt udtryk. Der er værker fra begyndelsen af 1800-tallet frem til nutidige værker af bl.a. Martin Erik Andersen Kirsten Ortwed, Christian Lemmerz, Peter Neuchs, Ola Billgren og Erik A. Frandsen.
Horsens Kunstmuseum. Dgl. 10-16. Lø.-sø. 10-17. Til 31. aug.

*Vråudstillingens medlemsskare omfatter navne som Kurt Tegtmeier, Gerda Thune Andersen, Poul Winther, Bent Sørensen, Nils Engelund samt en række arkitekter. I år er sammenslutningen forøget med to nye medlemmer: Rumkunstneren Jane Balsgaard og forfatteren F.P. Jac.
Åbner på søndag. Kunstbygningen i Vrå, Højskolevej 1, Vrå. Dgl. 10-17, on. 10-20. Til 30. aug.

*Hans E. Madsen viser på udstillingen 'Nye Replikker' "skulpturelle ruminstallationer, som med minimale virkemidler inddrager beskueren i værket v.h.a. fordoblinger og modstillinger af identiske objekter, medens Ea og Marianne Knutz i underetagen udstiller malerier, skulpturer og installationer.
Overgaden neden Vandet 17. Ti.-sø. 12-18. Til 16. aug.

*Fire x Heerup er en udstilling med værker af Henry Heerup, hans første kone og børnenes mor, billedvæveren Mille Heerup, datteren, billedvæveren Nana Hertoft og sønnen Ole Heerup, der viser oliemalerier.
Munkeruphus, Munkerup Strandvej 78, Dronningmølle. Ti.-sø. 12-17. Til 30. aug.

*Fotografisk Center, Kbh. 'Duane Michaels: Salute, Walt Whitman & Other Recent Works' viser den amerikanske fotopioners seneste arbejder. Denne tidlige igangsætter af det iscenesatte fotografi skaber drømmerier med sin linse på en spektakulær og lavmælt måde.
Gl. Strand 48, Kbh. Ti.-sø. 11-17. N.B! Søndag sidste dag

*Natura - nordisk landskabsmaleri er en udstilling med en bred vifte af danske og nordiske malere, heriblandt Niels Winkel, Søren Birk, Svend Engelund, Sv. Havsteen-Mikkelsen, Ingálvur av Reyni, Trondur Patursson, Frans Widerberg m.fl.
Charlottenborg, Kgs. Nytorv, Kbh. Dgl. 10-17, on. 10-19. Til 23. aug.

*Territorier er en udstilling, skabt af fem unge billedkunstnere og en filosof fra Québec i Canada. De kan ses på Museet for Samtidskunst. Foto, installation, skulptur og objekt, der belyser begreber som territorium, kultur og identitet.
Palæet, Stændertorvet 3D. Roskilde, ti.-fr. 11-17, lø.-sø. 12-16, til 23. aug.

KLASSISK
*Carl Nielsen - Tak for sangen hedder et initiativ, der foregår på Bådteatret. Programmet består af Carl Nielsens sange og musik - arrangeret og fremført af Carl Nielsen Jazz Trio. Jeg ved en lærkerede, Solen er så rød mor, Jens Vejmand og mange flere Nielsen-ting opføres.
I aften kl. 21 på Bådteatret, Nyhavn 16. Der spilles frem til den 1. august. Billetter: Tlf. 33 121460

*Beethoven - Ensemblet London Music Phoenix er på turne i Danmark. Næste koncert er i Carl-Henning Pedersen Museet i Herning. De engelske musikere spiller Beethovens Trio i B-dur for klarinet, cello og klaver. De spiller også Brahms' Sonate i F-dur for cello og klaver. Endelig også Messiaens Kvartet til tidens ende for klarinet, violin, cello og klaver.
I aften kl. 20 på Carl-Henning Pedersen Museet i Herning

*Haydn - I Vendsyssel Festivalen er der mange koncerter at vælge imellem. Både danske og udenlandske kunstnere spiller på festivalen i Nordjylland. I Vodskov Kirke spiller The New Budapest Haydn String Quartet. Aftenens program består af værker af Haydn, Bartók og Ravel.
I aften kl. 20 i Vodskov Kirke. Yderligere oplysninger på tlf. 98924588

*Kirkemusik - Frederiksberg Kommune får besøg af Kiev Kammerkor. Koret, der har modtaget et hav af priser, er blevet kendt i store dele af Europa. Korets 20 medlemmer synger et repertoire der har rod i den russisk-ortodokse musik.
Lø. kl. 14 i Frederiksberg Rådhus, Grønnegård (indgang gennem kolonnaden ved bagindgangen på rådhuset)

*Mozart - Sæsonens første premiere på Aarhus Sommeropera er en ganske særlig begivenhed: Mozarts opera Titus. Værket har ikke været opført i Danmark siden 1860. Nu præsenteres det i en moderne iscenesættelse ved Kasper Holten, scenografen Steffen Aarfing og dirigenten David Riddell.
Lø. kl. 17 i Helsingør Theater, Den Gamle By, Århus. Opføres også den 3.8. kl. 20, 21.8. kl. 20, 29.8. kl. 17 og 1.9. kl. 20

*Bach - Hildegard von Bingens musik til fejringen af den Hellige Ursula og de 11.000 jomfruer opføres af det amerikanske vokalensemble Anonymous 4. Koncerten arrangeres i samarbejde med Hildegard Festivalen og K.I.M.
Ma. kl. 20 i Holmens Kirke

ROCK
*Peter Abrahamsen, ukuelig forkæmper for den nære musik, er for en gangs skyld ikke på en festival som cajun-kok, men på Frederikssund Visefestival som sanger i selskab med bl.a. Michael Falch, Henrik Strube og Paul Banks.
Valhalla, Frederikssund to.-lø.

*Søs Fenger er ikke en flittig gæst på landevejene, men hun er stadig en gammel flamme for sit stampublikum.
Røverfesten, Vissenbjerg i aften

*The Pockets, et af foråret og sommerens store P3-hits, diverterer med lydefri rock, som vor mormor kan holde den ud.
Kongens Have, Odense i aften
Morbærhaven, Albertslund lø.

*Lars H.U.G., de intellektuelles favoritcrooner, er på en mini-turne med The Evergreens, som afsluttes på
Plænen, Tivoli fr.

*Souvenirs, poppostmodernisterne, er rundt i Villa Danmark med deres dobbelttydige sange.
Jættefesten, Open Air, Suldrup, fr. Open Air, Tønder lø.

TEATER
*Cirkus Gosh Mad(e) in Paradise hedder årets franske sommercirkus, der har rødder i både det gamle Archaos og Cirque du Soleil. Forestillingen byder på gøgl, akrobatik - og selvironi - og forestillingens udgangspunkt er konkret guddommeligt: "Gud er ikke død. Han er bare blevet glemt."
Kanonhallen, to. 30. jul.-lø. 8. aug. kl. 20, lø. kl. 17

*Nedtællinger til Fædra Mammut Teatret forbereder deres september-premiere på Racines Fædra med tre såkaldte nedtællinger - som efterfølgere til seancerne på en underjordisk parkeringsplads omkring gruppens Nick Cave-forestilling i 1996. Ved den første nedtælling indbyder Mammutten til anderledes prominente omgivelser, nemlig Palace Hotel på Rådhuspladsen, hvor en halvtimesperformance med navnet 3: Hotellet vil udspille sig én eneste gang.
Rådhuspladsen, sø 2. aug. kl.20. Tlf. 35 26 62 34

*Middelalderteater Odense bliver invaderet af middelalderforskere og teatergrupper fra England, Skotland, Holland, Spanien og USA, når Det internationale Selskab for Studier af Middelalderteater holder deres 9. verdenskongres. Der spilles to-tre forestillinger hver dag, og fra Odense kommer gruppen Herkules' Disciple med forestillingen Paris' Dom & Mandens magt og kvindens list.
Pladsen ved Domkirken, Amfiscenen og Møntergården. Ti 4-lø 8. aug. Program: Tlf. 66144021

*Bolværksdanse En dansekoncert på kanten af... kalder musikgruppen Sound of Choice deres forestilling, der er et møde med musik, dans og lys. Koreografien er af den kongelige balletdanser Karina Elver, der selv danser sammen med den finske danser Esa Alanne. Lyset er sat af designeren Mikael Sylvest - og
Sound of Choice er d'herrer Lars Juul, Lars Møller, Fredrik Lundin, Hasse Poulsen og Thomas Sandberg.
Krudttønden ved Kanonhallen, ons 5.-fre 7. aug. kl. 20. Tlf. 31424526

*Tiggerens Opera Det er 15. gang med sommerspil i Ringsted, og forestillingen er i år John Gays gamle historie om livet blandt ludere og lommetyve. Men Manthea og Torben Jensen har oversat og bearbejdet stykket, så lokale personer på behændig vis også dukker op i forestillingen, der udspilles på markedspladsen ved Sct. Bendts Kirke.
Klosterlunden, Ringsted. On. 5.-lø. 15. aug. Tlf. 57613400

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her