Læsetid: 1 min.

Milliardærer på skrump

2. juli 1998

Den økonomiske krise i Asien har gjort et stort indhug i antallet af dollarmilliardærer

DE RIGTIGT RIGE
Mens alles øjne har været vendt mod falitter, svingende valutaer og stigende arbejdsløshed, så står det nu klart, at også andre end manden på gaden er blevet hårdt ramt af de seneste 18 måneders økonomiske turbolens i østen. Krisen har gjort et gevaldigt indhug i antallet af de aller rigeste - dollarmilliardærerne.
Faktisk er den sjældne art helt forsvundet i flere af de asiatiske lande, viser en opgørelse i det amerikanske Forbes Magazine.
I Thailand var der i 1996 10 milliardærer, i Sydkorea syv. Men de er alle skrumpet ind til at være millionærer eller det der er værre. Og i hele Asien er antallet af dollarmilliardærer faldet fra 119 til sølle 44 på kun to år.
Overraskende nok, så har de rigeste australiere været i stand til at holde tungen lige i munden og mønstrer en imponerende fremgang på 200 procent - fra én til tre.
De rigeste er dog stadig meget rige. Sultanen Af Brunei, der er østens rigeste mand, er god for 36 milliarder dollars, mens listen for de mere almindeligt arbejdende mennesker toppes af den i Hong Kong bosiddende Lee Shau Kee, der er god for 12,7 milliarder dollars. Det er dog to milliarder mindre end for to år siden - et tab, der primært skyldes kollapsen i ejendomspriserne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her