Læsetid: 3 min.

Uhygge i Århus

22. juli 1998

Stop Hother! - En Danmarksfarce 28

Resumé: Både PET og FET er sat ind på begge sider af Lillebæltsbroen for at pågribe den mand, der kalder sig Hother, og som Mortensen og hans folk, nemlig Olsen, lige har set et glimt af på en færge. Netop derfor lykkes aktionen ikke rigtigt, men også fordi bilerne er fulde af gær og andre fuldfede hamstringstrofæer. Historien foregår på storkonfliktens tid. Her i Danmark.

PET løb i én retning og FET i den anden, det var helt som i de gode gamle Preben Wilhjelm-dage, så det tog kun Olsen og Mortensen et halvt sekund at se, at deres bytte brød ud af køen for at race i retning af Jylland i midterrabatten. Afsted gik det, de selv med sirene og blink. Det sidste Mortensen så var en FET-mand, der prøvede at slukke ilden i sit forlorne skæg, men blev nødt til at hive det af og smide det i Lillebælt. Desværre var de blå briller fortøjet til skægget, så de røg også med. Manden så underligt dum og nøgen ud.
Da de passerede Vejle, oplevede de to politimænd noget sært. Ganske vist havde de så småt vænnet sig til de zigeuneragtige hamstrings-tumulter på landevejen, men da de så en ko på ryggen i en mark, tog de alligevel farten af. Under et banner med påskriften: "Jensen, Eriksen og Grøndahl: Rejsende litteraturcirkus" stod førstnævnte og sidstnævnte og løftede en ko op og ned, mens Jens-Martin Eriksen klamrede sig til patterne. Mælken sprøjtede til højre og venstre, og et par dråber faldt i en spand, de tre mænd havde stillet i græsset.
- Videre, stønnede kriminalkommissær Mortensen, - jeg kan snart ikke klare mere.
Men med hensyn til at undslippe bizarre hændelser, havde Mortensen også denne gang gjort regning uden vært.
I Århus var ikke alene PET og FET, men også hær og flåde gået i aktion. Allerede efter Skanderborg kunne Olsen og Mortensen se flakskytsets små sorte eksplosionsskyer mod den blå himmel, og at det var alvor, fremgik da i det samme et lille sportsfly med vilde undvigelsesmanøvrer passerede i lav højde. Det var reklameflyveren fra Rådhuspladsen, og de to fladtrykte skabeloner af åndsfyrsten Niels Frid-Nielsen og Henning Prins så farlige ud. Spasmodisk drejende i luften fremviste de deres gennemhullede kontrafejer - der var bestemt ikke noget at reklamere for.
- Nu mangler vi bare Ole Hyltoft Petersen, sukkede kriminalkommissæren, - så har vi alle idioterne samlet.
- Hvad med Isabella? spurgte Olsen.
- Isabella?
- Ja, Isabella Miehe-Renard og Isabella Smith og Isabella af Castillien og Hanne-Vibeke Holst?
- Hanne-Vibeke Holst? Hun hedder da ikke Isabella!
- Nej, men alligevel.
De susede ned om havnen. Ganske vist var flugtbilen forsvundet, men der var ingen tvivl om, hvor den skulle hen, og hverken Mortensen eller Olsen blev overraskede, da de så kongeskibet "Dannebrog" ved kajen.
Til gengæld var det lidt besynderligt at se dronningens yndefulde yacht bestykket med mellemsvært Bofors antiluftskyts for og agter. Men det var måske rester fra Olof Palmes overskudslager, da aftalen om våbenleverancer til Indien i sin tid gik i vasken.
Med skrigende dæk bremsede Escort'en op femogtyve meter fra Århus Kunstmuseum. Ud sprang de to gæve, og kriminalkommissær Mortensen fingererede allerede ved sikringen på sin 7.65 Walther. Han hadede skydevåben, fandt dem under sin værdighed. Men når det gjaldt det at beskytte sit elskede overhoveds liv og lemmer, måtte krudt og kugler - hvis det blev nødvendigt - tale.
Det var ikke et sekund for tidligt! Netop som de brasede gennem dobbeltdøren, som førte ind til den sal, hvor dronningens forfærdelige kitsch havde erstattet museets permanente samling, så de noget, der fik deres øjne til at træde frem af hulerne.
To personer opholdt sig i det ellers tomme lokale: dronningen og hendes banemand! Dybt fascineret af sin egen kunst stod Majestæten foran et billede, der lignede en væltet gylletank og en halv pot sød. Bagfra nærmede sig på listesko - ligbleg og skælvende og med løftet kniv - den person, der kaldte sig Hother Christoffersen.

(Fortsættes i morgen)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her