Læsetid: 1 min.

Folk

29. august 1998

Mette Winge
*Ved Gyldendals reception beklagede forfatteren sig til rubrikbestyreren over, at der er for lidt i Folk om kvinder i almindelighed og Mette Winge i særdeleshed. Her er et billede af Mette Winge.

Gunnar Merrild
*I Holstebrohallen er der lørdag fernisering på fotografen Gunnar Merrilds udstilling Alverdens lokummer. Ingen skal på forhånd få os til at sige, at det er noget lort.

Willum Worm
*I dag lørdag er 300-årsdagen for digteren Willum Worms fødsel. Om denne overgangsfigur mellem barok og roko-ko skriver Ejgil Søholm i sin Litteraturkalender: "Ingen digte fik han trykt i sin levetid. Enten var de injurierende eller religiøst anstødelige." Litteraturhistorikeren Vilhelm Andersen skrev i 1934, at Willum Worms hyrdedigte var henholdsvis svulstige og slibrige. Er der basis for en Worm-renaissance?

Margrethe II
*Det store i det små: Hendes Majestæt Dronningen overværer lørdag forestillingen Napoleonskrigen på Svalegangens dukketeater i Århus.

J.R.R. Tolkien
*Op til 25-årsdagen for J.R.R. Tolkiens død den 2. september oplyser filminstruktøren Peter Jackson, at han næste år indleder en filmatisering af Ringenes Herre. Optagelserne foregår i New Zealand og budgettet er på 130 millioner dollar.

Marianne Florman
*Håndboldspilleren og tv-personligheden Marianne Florman er anbefaler for Amnesty Internationals cykelløb, som løber af stabelen søndag. Amnesty kører for menneske- rettighederne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her