Læsetid: 1 min.

FOLK

20. august 1998

Uffe Ellemann-Jensen
*Den forhenværende Venstrehøvding har erklæret, at han vil afholde sig fra at udtale sig om dansk politik. Derimod vil han gerne sige til Ekstra Bladet, at Bill Clinton har en dårlig smag i kvinder. Er det her en ekspert eller en lægmand, der udtaler sig?

Lady Di
*Vi nærmer os årsdagen for Prinsesse Dianas død ved en trafikulykke i Paris. En opinionsundersøgelse viser, at 70 procent af franskmændene ønsker en plads eller en gade opkaldt efter hende.

Svend Auken
*Blandt de mange pligter, der påhviler en miljø- og energiminister, er også de mere repræsentative. Svend Auken åbner denne torsdag Gasmuseet i Viborg. Senere på dagen indvier han Møn-sted Kalkgruber.

Vilhelm Moberg
*Det er i dag 100-årsdagen for den svenske forfatter Vilhelm Mobergs fødsel. Ikke mindst hans saga om Udvandrerne har skaffet ham et stort publikum - også i Danmark.

Hans Hækkerup
*Forsvarsministeren er i dag i samråd i Forsvarsudvalget. Emnet er den kedelige kendsgerning, at kun et par håndfulde af flyvevåbnets kostbare jagere (bl.a. grundet pilotmangel) er rede til at gå i luften, hvis fjenden angriber. Heldigvis ser han ikke ud til at have sådanne hensigter - hvem han så er.

Fidel Castro
*Kammerat Fidel Castro fortsætter sin caribiske charmeoffensiv. I dag besøger han Den Dominikanske Rebublik, som Cuba tilforn har haft et noget anstrengt forhold til.

Desmond Tutu
*Ærkebiskop Tutu er ved at færdiggøre arbejdet som formand for Sydafrikas Sandheds- og Forsoningskommissionkommission. Derefter vil han undervise et år ved Emory University i Atlanta, Georgia

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her