Læsetid: 2 min.

I den gamle stil

21. august 1998

Harrison Ford og Anne Heche charmerer i forudsigelig komedie ny film

Det er stadig tid for sommerfilm, og her på falderebet kommer en af de mere tiltalende af slagsen.
Der er for fem flade ører nye idéer i denne romantiske action-komedie med Harrison Ford og den nye stjerne Anne Heche, men filmen vender og drejer de gamle påfund med en selvsikker gemytlighed, der viser lidt af Hollywoods lagrede kunnen.
Det gnistrer ikke, men det luner.
Harrison Ford afvæbner ved at tage gas på sit mandige Indiana Jones-image som den noget usmarte pilot, der flyver turister rundt på de polynesiske øer og forulykker med en ung damebladsredaktør fra New York (Anne Heche).
Han er lidt af en kludremikkel og et stykke af en klovn, men selvfølgelig ikke helt så hjælpeløs som redaktricen, da de ender på den legendariske øde ø. Bare rolig - de gamle kønsroller skal nok blive bekræftet.

Forfriskende Heche
Vi behøver aldrig tvivle om, hvordan det vil gå - den stridbare brumbasse vil forelske sig i den lige så trodsige karrierekvinde. Og deres respektive kærester vil trøste sig med hinanden i nødens stund.
Det hele passer som fod i hose, for det er omhyggelig kalkeret efter utallige Hollywood-komedier fra 30'erne og 40'erne, plus ikke mindst Afrikas Dronning med Humphrey Bogart og Katharine Hepburn.
Forbilleder, det er svært at leve op til, men Harrison Ford virker mere afslappet og oplagt til skæg end længe (blot burde han nok afholde sig fra at kokettere med sin alder), og Anne Heche klarer mere end nydeligt sin første romantiske rolle. Med sit anonyme udseende mangler hun umiddelbar udstråling i dette rollefag, men det bliver næsten en fordel her, hvor alt ellers er så forudsigeligt.
Som god karakterskuespillerinde kan hun selvfølgelig også spille forelsket, så det overbeviser, og hende levende intelligens skinner igennem flere af historiens meget velkendte påfund.
Ellers er der kun at anføre en pudsig præstation af David Schwimmer som piv-fyren, Anne Heche afgjort ikke skal have, samt turistsavlende lækre optagelser fra Tahiti. Veldoserede ingredienser i en af sommerens bedre, lette filmanretninger.

*6 dage, 7 nætter. Instruktion: Ivan Reitman. Manuskript: Michael Browning. Amerikansk (Scala, Palads, Palladium, Bio City, Bio Lyngby)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her