Læsetid: 2 min.

K'NYT

12. august 1998

Kunstmuseernes udvikling
*Der er i dag over 30 statsanerkendte kunstmuseer i Danmark samt en række private. Museerne forsøger at overgå hinanden i attraktive særudstillinger, caféer, børnemuseer mv. Der sker en tivolisering af kulturlivet, der - som Tania Ørum fastslog i gårsdagens Information - skyldes kulturinstitutionernes "altafgørende og enerådende målsætning", nemlig besøgstallet. Kunstmuseet Louisiana tager problemet om danske kunstmuseers udvikling op til debat den 19. august. Sommeren igennem har museet i Humlebæk holdt 40-års fødselsdag med udstilling af hele sin samling, samt med to store debatter, hvoraf denne er nummer to. Paneldeltagere er Anne Birgitte Fonsmark, direktør for Ordrupgaard Samlingen. Hans Edvard Nørregård-Nielsen, direktør for Ny Carlsbergfondet, kulturredaktør Poul Erik Tøjner samt Louisianas grundlægger Knud W. Jensen. Panelet vil diskutere museernes kunstpolitik, udstillingsniveau og publikumsvenlighed samt Louisianas betydning i det samlede kunstbillede.

Radio 2 købt af Clear Channel
*Efter at Tele Danmark uventet trak sig ud af stationen i begyndelsen af maj, har fremtidsudsigterne været uvisse for Danmarks første landsdækkende reklamefinansierede radio. Radio 2, der kan tages via satellit- og kabel. Men nu er radioen blevet købt af More Group Danmark A/S, en division af det amerikanske selskab Clear Channel Communications, Inc., der er verdens største udbyder af udendørs annoncering.
Selskabet driver også 177 radiostationer i USA samt 76 stationer i Australien, New Zealand, Tjekkiet, og Kina.

Agnete Dorph Stjernfelt udnævnt
*Agnete Dorph Stjernfelt, tidligere videoanmelder ved Information, er pr. 1. september blevet udnævnt til Presse- og Kommunikationschef for Det Danske Filminstitut. Agnete Dorph Stjernfelt kommer fra en stilling som forlagsredaktør på Borgen. Fra 1993-96 var hun programredaktør på Statens Filmcentral.

Den Jyske Operas Strauss-serie
*Når Den Jyske Opera den 19. august har premiere på Richard Strauss-operaen Elektra, er det indledningen på en Strauss-serie, der efterfølger de senere års Wagner-succeser. Lisbeth Balslev, der skal synge titelpartiet går igen fra disse, ligesom både den danske bas Lars Waage og den svenske tenor Lennart Stregaard. Tamás Vetö skal dirigere et udvidet Aarhus Symfoniorkester på 94 musikere, for iscenesættelsen står chefen for Den Jyske Opera, Troels Kold, mens Else Marie Alvad har skabt scenografien til Musikhusets store scene. Foruden Elektra omfatter Strauss-serien Salome, der opføres i 1999 og Die Schweigsame Frau i år 2000.

ARTE lever og har det godt
*I det seneste par måneder har ARTE solgt 380.000 billetter, næsten udelukkende til abonnenter, som var med i ordningen i sidste sæson. Dermed skulle de seneste års nedtur være vendt. Enkelte af sidste og forrige sæsons succeser videreføres, såsom P.O. Enqvists Billedmagerne på Betty Nansen Teatret, Astrid Saalbachs Aske til aske, støv til støv på Husets Teater og Leo Tolstojs Kreutzer Sonaten på Rialto. Det ny danske drama repræsenteres bl.a. af Ulla Dahlerups Forsøgsdyr på Hippodromen, men ellers falder det i øjnene, at der fortsat satses stort på musicals i kampen om det brede publikum. ARTE's magasin trykkes i 900.000 eksemplarer og husstandsomdeles fra på torsdag i hele HT-området.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her