Læsetid: 2 min.

K'NYT

11. august 1998

Stor interesse for 'Romeo og Julie'
*Over 20.000 har forudbestilt billet til opsætningen af Shakespeares "Romeo og Julie" på Østre Gasværk. Samtidig er det lykkedes teatrets nye chef Lars Kaalund at besætte opsætningens to sidste roller. Berrit Kvorning skal spille Julies mor, og
Niels Skousen er Romeos far. Titelrollerne indehaves af Trine Dyrholm og Mads Mikkelsen. "Romeo og Julie" har premiere den 2. oktober og spiller frem til den 19. december.

1.000 får ingen bibliotekspenge
*Én gruppe er glemt i striden om biblioteksafgiften til forfatterne, skriver forfatteren Philip Thierry i et indlæg i Ekstra Bladet mandag: Nemlig de cirka 1.000 forfattere, der skylder det offentlige penge. Ifølge forfatteren har Biblioteksstyrelsen "i dybeste hemmelighed aftalt med Told-og Skattestyrelsen, at de vil udlevere bibliotekspengene fra forfattere, der skylder studielån, børnepenge, gammel skat, DR-licens m.v. ubeskåret til Skattevæsnet." Det betyder, at en stor gruppe danske forfattere, otte procent ud af 16.000, fremover ikke vil modtage nogen afgiftskroner for deres biblioteksbøger, og værst vil det gå ud over det allerfattigste forfattere, mener Philip Thierry, der afsluttende opfordrer forfattere, der får konfiskeret afgiftspengene, til at kræve deres bøger udleveret fra bibliotekerne.

Ø.K. til nattefest i radioens P1
*Poesi-tidsskriftet Øverste Kirurgiske (Ø.K.) afholder "teambuilding-fest" natten til lørdag den 15. august fra klokken 24 til den lyse morgen. Arrangementet, der transmitteres live på DR P1, finder angiveligt sted efter en fusion mellem Ø.K., tidsskriftet Victor B. Andersen's Maskinfabrik og bandet A.P. Møller Records. På nattens program er poetisk regnskab, hypnotisk opbygning af ny fælles fremtid og alfabet og tungedans.

Fredspris til Naser Khader
*I dag modtager forfatteren og politikeren Naser Khader Dansk Forfatterforenings Fredpris på 10.000 kr, der gives til forfattere, der arbejder for fred og mellemfolkelig forståelse. I aften er han gæst i DR 1s Profilen, hvor han bla. forklarer, hvorfor de 10.000 skal gives til moskeen i Jerusalem. "Min far, der døde fornylig, bad i sit testamente om, at der blev givet penge til en moske. Men jeg synes ikke, der er nogen danske moskeer, jeg vil støtte, og slet ikke den imam, der kaldte mig en 'discount-Salman Rushdie'," fortæller Khader til Information.

Ny bog af Tine Bryld på vej
*Forfatteren og socialrådgiveren Tine Bryld har sammen med fotografen Per Folkvar lavet bogen I den bedste mening. I 1951 blev 22 grønlandske børn mellem fem og otte år udpeget til at komme til Danmark i familiepleje. De skulle lære dansk og danne grundstammen i en ny tosproget skole. Da de halvandet år efter blev sejlet tilbage til Grønland, havde de glemt deres grønlandske sprog. Tine Bryld har opsporet 21 af børnene og skrevet historien om, hvad der senere hændte dem. I den bedste mening udkommer den 19. august.

Indbyggere vil fuldføre Operahus
*Australierne så gerne, at Jørn Utzons opera i Sydney blev gjort færdig efter arkitektens oprindelige tegninger, skriver Politiken. Operaen figurerer på snart sagt alt, der har med De Olympiske Lege i Sydney år 2000 at gøre, og byen har fået et bedre forhold til Utzon, så det ville være nærliggende at fuldføre projektet. Tidligere generaldirektør for Operaen, Tim Jacobs, mener dog ifølge avisen, at det er en økonomisk uoverkommelig opgave.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her