Læsetid: 2 min.

K'nyt

7. august 1998

Anna Sophie Seidelin død
*Forfatteren og oversætteren Anna Sophie Seidelin, Ærøskøbing, er død, 85 år. Anna Sophie Seidelin dyrkede det meste af sit liv en intensiv foredrags- og fortællevirksomhed. Utallige forsamlingshuse har hun besøgt for i sin egen personlige stil at fortælle om klassiske forfattere og deres værker. Hermed genoplivede hun ofte, klædt i kedeldragt eller overalls, en næsten glemt kunstart: historie- og litteraturfortællingen. Mange stiftede bekendtskab med hende gennem den oversættelse af Det Nye Testamente, som hun foretog sammen med sin mand, nu afdøde sognepræst Paul Seidelin. Bibeloversættelsen blev en stor succes, optrykt en halv snes gange siden førsteudgaven fra 1974. Så populær og anset, at den blev benyttet af mange præster, selv om den ikke fik status som autoriseret oversættelse. Anna Sophie Seidelin var uddannet som filolog, og den filologiske viden hjalp hende utvivlsomt, da hun måtte sætte sig sig ind i oldgræsk, hebraisk, aramæisk og syrisk forud for bibeloversættelsen for at komme på sprogligt niveau med sin mand. Om sin rolle i partnerskabet sagde hun, at "jeg skal sørge for, at det ikke bliver kedeligt, mens min mand skal sørge for, at det ikke bliver vrøvl."

Intet nyt fra Odense-fronten
*Ikke overraskende afviser TV2's direktør, Jørgen Flindt Petersen, kulturministerens ophævelser over de mange reklameblokke især i TV2's sportsudsendelser. Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen mener, at TV2 er gået til kanten af loven. SF's mediepolitiske ordfører, Aage Frandsen, har tilsvarende kritiseret, at TV2 i forbindelse med Tour de France lagde reklamer mellem optaktsudsendelsen, løbet og den afsluttende analyse af dagens resultat. Flindt Petersen vrisser til Ritzau: "Der er intet nyt i den måde, TV2 lægger sine reklamer på. Der er intet nyt i, at denne debat opstår om sommeren efter Tour de France. Og der er intet nyt i at Aage Frandsen mener, som han gør."

Bille August til Sydpolen
*Den danske filminstruktør Bille August skal lave en storfilm om det legendariske kapløb mellem nordmanden Roald Amundsen og englænderen Robert Scott om at nå først til Sydpolen, skriver det norske dagblad Dagsavisen. Filmen produceres af Hollywood-selskabet Mandalay Entertainment, som blandt andet har stået bag filmen Syv år i Tibet med Brad Pitt. Filmen befinder sig endnu på manuskript-stadiet. Roald Amundsen nåede Sydpolen den 14. december 1911 - en måned før Robert Scott, der mistede livet på tilbageturen i Antarktis.

Helena Christensen
nHverken Aktuelt, Børsen, Information eller Kristeligt Dagblad bragte i går billeder af den danske fotomodel. Jyllands-Posten forviste hende til side 3. Til gengæld var hun på forsiden af Ekstra Bladet, BT, Berlingske Tidende og Politiken.

Tigerspring med Windows 98
*Skal man tro edb-koncernen Microsoft tager danske pc-ejere et tigerspring ind i næste årtusinde, hvis de installerer Windows 98. Ifølge Microsoft udmærker det nye system, hvis forgænger er det meget udbredte Windows 95, sig især ved, at Internet-delen er blevet integreret i selve styresystemet. "Faktisk vil det være vanskeligt at se, hvor ens egen computer slutter og Internettet begynder," siger Microsofts danske direktør, Jens Moberg. Kritikere af det nye system mener, at det er småt med nyheder. Ifølge flere computereksperter er Windows 98 stort set en opsamling af den lange række af udvidelsesmuligheder, som er kommet til forgængeren, Windows 95.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her