Læsetid: 2 min.

K'NYT

25. august 1998

Kontroversiel skiltemalerkunst
*Indien er et subkontinent, hvor elektronikken endnu ikke har fortrængt skiltemalingens kunst. Det udnytter den unge danske billedkunstner Jeppe Hein i sit nyeste projekt. I Bombay har han har sat tre kæmpe billboards i gang med Eremitagen midt mellem grønne bakker og teksten:
Move to Denmark
Free Hospitals
Free Education
Unemployment Insurance
Free Pension for the Elderly
Billboardpladserne sponsoreres af ejerne i to uger, skiltemalerne betaler Hein af egen lomme.

Månehavene ved Moesgård
*Digteren Astrid Gjesing kan ikke nøjes med uhåndgribelige bytes og chips. Sammen stenhugger Bjarne Pedersen har hun netop afsluttet indhugningen af de danske navne på samtlige have på Månen i 23 store vandreblokke, beliggende ved Moesgård Strand. Med lakonisk præcision kalder Gjesing projektet Måne. Hav. Sten.

En borende bogorm hærger
*Det er ikke kun dræbersneglen, der denne sommer har gjort livet surt for danske borgere. Københavnske boglader har i den senere tid været udsat for en veritabel epidemi af tyvagtige bogorme, oplyser det nyeste nummer af Bogmarkedet. Seksten smadrede ruder siden april sidste år, for eksempel; ti ruder siden slutningen af 1997; eller fjorten ruder siden medio april 1998. Metoden er den samme fra gang til gang. Tyven, der på videokameraer ligner "en pæn ung mand", borer en skruetrækker ind under ruden forneden og vipper, indtil ruden går - hvorefter han stjæler for nogle få tusinde kroner af de udstillede bøger. En ny rude koster typisk 10.000 kroner, og boghandlerne bliver én for én smidt ud af deres forsikring.

Opskriften på eget forlag
*Jens Peder Larsen, forfatter til blandt andet den prisbelønnede film Brønden, oprettede i 1992 sit eget forlag, Grøns Forlag. Nu har han udsendt en lille bog med opskriften på, hvordan man selv starter et sådant. Målet er at "hjælpe professionelle forfattere til at leve en anstændig økonomisk tilværelse." Behøver vi at skrive hvor bogen er udkommet?

Bruce i en ny boks
*I bunden af en helsidesannonce for pladeselskabet Sonys efterårsnyheder i branchebladet Billboard finder man et langt bånd med ordene Bruuuuuuuuce!!! Endnu en indikation af, at rygterne taler sandt. Bruce Springsteen er pladeaktuel dette efterår, og det med en retrospektiv 6cd-boks, som skulle rumme hidtil ukendte live-optagelser samt en samling på 100 hidtil uudgivne sange. Bl.a. fra tiden omkring The River og Darkness On The Edge Of Town. Bokssættet skulle komme til november. Rygterne taler også om en verdensturné næste år med et gendannet E Street Band.

Dylan gør piratplade officiel
*Da Bob Dylan i 1991 udsendte cd-boksen The Bootleg Series vol. 1-3 faldt mange brikker på plads. Nu prøver han igen at trodse piratpladeproducenterne ved, som volume 4 i samme serie, at udsende den digitalt renoverede dobbelt-cd Bob Dylan Live 1966: The 'Royal Albert Hall' Concert. Citationstegnene er sat, fordi det siden har vist sig, at den legendariske og ofte piratudgivne koncertoptagelse fra 17. maj 1966 ikke stammer fra London, men fra Manchester. Pladen kommer, udover optagelserne med The Hawks, senere The Band, til at rumme syv akustiske sange med Dylan, som to uger før spillede i København. Dobbelt-cd'en er på gaden sidst i september.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her