Læsetid: 2 min.

K'nyt

18. august 1998

Verdens ældste jazzmusiker død
*Verdens ældste jazzmusiker, amerikaneren Benny Waters, er død 96 år gammel på et hospital i Columbia, Maryland, hvor han var indlagt med hjertebesvær. Waters, der spillede klarinet, sopran- alt- og tenorsaxofon, begyndte sin karriere som 14-årig i 1916, hvor han turnerede med Charlie Miller Orchestra. I sin mere end 80 år lange karriere nåede Benny Waters at spille sammen med en lang række af jazzens mest kendte navne, bl.a. Benny Carter, Coleman Hawkins, Fats Waller og Billie Holliday. Benny Waters, der blandt sine udmærkelser bl.a. bar titlen "USA's jazzambassadør til verden", optrådte i 1996 i Danmark, 94 år gammel.

Ny biografi om H.C. Andersen
*Jens Andersen, litteraturredaktør på Berlingske Tidende, har netop sagt ja til at bruge et par år på at skrive en ny, stor biografi af Danmarks store digter og forfatter H.C. Andersen, der fylder 200 år i 2005. Hvor omfangsrig den nye H.C. Andersen-biografi ender med at blive, er et åbent spørgsmål. I hvert fald kan den ikke undgå at blive stor, fortæller Jens Andersen, for den alsidige kunstner spændte jo så utroligt vidt. Manden var ikke bare eventyrdigter. Han var også billedkunstner, rejseforfatter, journalist, dramatiker, lyriker og dagbogsskribent. Stoffet er kort sagt enormt, men Jens Andersen siger, at biografien - både i indhold og format - skal virke appellerende på et bredt publikum, så 1.000 sider lang bliver den i hvert fald ikke. Jens Andersen fratræder som litteraturredaktør på Berlingske Tidende ved årsskiftet for at hellige sig arbejdet med H.C. Andersen-bogen.

Inga Nielsen synger sin første Madame Butterfly
*En af Danmarks kendteste, internationale operasangere, Inga Nielsen, der først og fremmest har høstet sin berømmelse på store udenlandske scener, debuterer i aften på Det Kongelige Teater i rollen som Cio-Cio-San i Giacomo Puccinis udødelige opera "Madama Butterfly" om den unge, japanske kvinde, der svigtes så grusomt af en amerikanske flådeofficer. Inga Nielsen synger hovedpartiet fem gange, mens det i resten af sæsonen er delt mellem Gitta-Maria Sjöberg og Nina Pavlovski.

Gøglerkors til Alexandra
*Prinsesse Alexandra skal søndag den 30. august til kræmmermarked i Hillerød for at modtage "gøgler-korset". Det er Danmarks Tivoli Forening, der uddeler korset.

Darwin nummer et
*Hundrede norske professorer er på foranledning af Bogklubben Dagens Bøker blevet bedt om at kåre alle tiders bedste og mest indflydelsesrige bøger. Suverænt flest stemmer fik Darwins Om arternes oprindelse fra 1859.To og en halv dansker er med i selskabet, nemlig Søren Kierkgaard med Begrebet Angest og Øjeblikket, Ludvig Holberg med Essays (Holberg deler vi med nordmændene) samt Niels Bohr med Atomteori og naturbeskrivelse. I øvrigt finder man navne som Adorno, Aquinas, Arendt, Aristoteles, Augustinus, Bakhtin, Bartes, Bateson, Bauman, Beauvoir, Benjamin, Bergson, Bourdieu, Buber, Burke, Camus, Canetti, Cicero, etc., etc.

Kulturfestival for handicappede
*Københavns Amt inviterer for 11. gang til kulturfestival for handicappede, nemlig den 26. aug. på Bank Mikkelsensvej i Gentofte. Under overskriften 'kultur Der Dur' præsenteres håndværk, teater, sang og dans, ligesom hædersprisen Esben uddeles.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her