Læsetid: 2 min.

Privatisering blev for dyrt

18. august 1998

Den private rengøring er for dyr og for dårlig, mener Århus Universitet og genansætter sine egne folk midt i en udliciteringstid

Privat er bedst og billigst. Sådan lyder det ofte i den standende debat om udlicitering af offentlige opgaver, men erfaringerne siger af og til noget andet.
Århus Universitet har netop valgt at droppe privat rengøring efter et tre-årigt forsøg for igen selv at stå for opgaven.
"Der er ikke noget at spare ved udlicitering, hvis vi sammenligner pris og kvalitet, men nu har vi gjort forsøget," siger kontorchef Ingelise Hosszu, Århus Universitet, der har hovedansvaret for rengøringsområdet.
Det siger hun efter evalueringen af et tre-årigt forsøgsprojekt, hvor et privat rengøringsfirma har taget sig af en del af universitetets bygninger.
"Ud fra en helhedsvurdering kan vi konkludere, at vores eget personale er konkurrencedygtigt," siger kontorchefen, der ud over pris og kvalitet har inddraget brugertilfredshed, de ansattes arbejdsmiljø og arbejdsgange i den samlede vurdering.

Privat kan være godt
Erfaringerne fra Århus Universitet kan forbundssekretær i Kvindeligt Arbejderforbund, KAD, Ellen Høegh, nikke genkendende til.
"Vi har flere eksempler på, at privat rengøring er taget tilbage til det offentlige, fordi sloganet om bedst og billigst med private ikke altid hænger sammen," siger forbundssekretæren og peger blandt andet på et nyligt eksempel fra Aalborg Sygehus.
Rengøringen er gerne det første område, en offentlig institution sender i privat udbud - og for Kvindeligt Arbejderforbund er medlemmernes erfaringerne med tidens store bølge af udliciteringer noget blandede.
"Flere af de private rengøringsfirmaer har en god personalepolitik, så vi kan ikke generelt sige, at det er bedre for vores medlemmer at arbejde i det offentlige," siger forbundssekretæren.
Men Kvindeligt Arbejderforbund ser helst, at deres medlemmer på de offentlige arbejdspladser er offentlige ansatte. Det er ikke så meget på grund af løn- og arbejdsforhold, men mere fordi rengøringspersonalet dermed kommer til at indgå i det faglige og kollegiale fællesskab på stedet.

Manglende fleksibilitet
For Århus Universitet var en væsentlig begrundelse for at droppe privat rengøring, at modellen er alt for ufleksibel.
"Vores eget personale har vi lettere ved at sætte til andre opgaver eller flytte over til en anden afdeling, hvis der opstår et akut behov. Dermed udnytter vi ressourcerne bedre," siger kontorchef Ingelise Hosszu.
For rengøringsfirmaet Forenende Rengøring, der har haft opgaven, er det med nogen bitterhed, at det skal sige farvel til opgaven.
"Vi har udført den opgave tilfredsstillende, som vi har været bestilt til, så det virker mere politisk og ideologisk end sagligt, at universitetet tager opgaven tilbage," siger firmaets regionchef Ejnar Olsen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu