Læsetid: 2 min.

Wivels lange rejse

15. august 1998

Den tidligere VS'er, studenteroprører og Informationsredaktør Peter Wivel står nu i spidsen for Berlingske Tidende

FRA VOR EGEN VERDEN
Med øjeblikkelig virkning forlod Berlingske Tidendes ansvarshavende chefredaktør gennem de seneste to et halvt år Anne E. Jensen fredag sin stilling.
Den blev lige så øjeblikkeligt overtaget af Weekendavisens hidtidige chefredaktør Peter Wivel. Som på Weekendavisen straks blev afløst af dette blads journalistiske medarbejder, antropolog og tidligere DR2-studievært Anne Knudsen.
Ledelsesskiftet på Berlingske Tidende kom som en stor overraskelse for husets medarbejdere, der fredag middag blev præsenteret for deres nye chef.
Anne E. Jensen sagde forinden til Ritzau, at det er uenighed med bladets bestyrelse, der har ført til hendes tilbagetræden. Bestyrelsesformanden for De Berlingske Dagblade Ole Scherfig ønsker ikke at kommentere redaktørskiftet, men siger dog til Ritzau, at "mig bekendt er vi ikke uenige."

Kritik af ledelsesstilen
Ifølge Informations oplysninger har der i den berlingske bestyrelse været utilfredshed med Anne E. Jensens ledelsesstil, der bl.a. har givet områderedaktører og journalister større journalistisk frihed, end der er tradition for på stedet. Anne E. Jensen har således givet plads i Berlingske Tidende til kritiske artikelserier om bl.a. Det konservative Folkepartis ledelseskrise, selskabstømmere m.m.
Overtagelsen af chefredaktørposten i det berlingske hus markerer den foreløbige afslutning på Peter Wivels karrieremæsige og politiske rejse, der startede i årene efter 1968, hvor Peter Wivel var medarbejder og siden redaktør for Studenterbladet, der i den periode skød med skarpt mod det kapitalistiske samfund, herunder den borgerlige presse og dens hoforgan Berlingske Tidende.
Wivel selv rasede bl.a. mod skolesystemet og karakteriserede dets undervisnings-idealer om alsidighed og tolerance som faktorer til "klasseudjævning, bevidsthedsrov eller harmonisering."

Opgør med marxisterne
Peter Wivel - der også nåede en periode i partiet Venstresocialisternes hovedbestyrelse - kom i 1976 fra Studenterbladet til Information, hvor han fra 1987-90 fungerede som chefredaktør sammen med Lars Hedegaard.
I 1990 gik Peter Wivel til Weekendavisen og blev i 1992 avisens chefredaktør. I sin redaktørtid her har den tidligere studenteroprører bl.a. stået fadder til et skarpt og forbitret opgør med 68-marxisterne.
Nu er Peter Wivel så af bestyrelsesformand Ole Scherfig blevet hentet over til moderorganet Berlingske Tidende, hvor han ved præsentationen for medarbejderne fredag varslede opstramning af den redaktionelle linje og alle koncepter inden for en periode af 100 dage.
Inf.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her