Læsetid: 1 min.

Digital sit-in på www

16. september 1998

Sæson for psykedeliske glimt på internettet

"Det kom fuldstændig bag på mig. Den 21. marts 1968 spillede Burning Red Ivanhoe i studiegården i Nørregade i København. Der var gratis øludskænkning og på en gavl var malet slagordene: Bryd professorvældet, medbestemmelse nu."
Sådan kom 1968 til DR-direktør Christian Nissen. Fortsættelsen kan høres på http://www.dr.dk/p1/knyt/68.htm, hvor DR Online har lagt samtlige indslag fra sommerserien med periodens koryfæer, eller 'vidner' som de kaldes, ud til offentlig granskning. Karsten Vogel afslører rystende passager fra bandet Burning Red Ivanhoes interne regnskaber.
"Det er først for nylig gået op for mig, hvor stor den er. Afstanden. De 30 år fra 1998 til 1968," siger Finn Slumstrup.
Kærlighed og fremmedgørelse er ganske apropos temaet for en computer sit-in på nonprofit kunstcentret HarvestWorks i New York. 19 digitalt arbejdende kunstnere, heriblandt Tina LaPorta og Jaron Lanier, udstiller interaktive værker, hvoraf flere kan ses på hjemmecomputeren. En dansers ét år lange dans kan ses i hurtig gengivelse på http://art.net/~troika/yearbodyanim.html, og LaPortas eget digitale laboratorium kan udforskes på www. users.interport.net/~laporta.
På lørdag kulminerer udstillingen i den direkte, webtransmitterede performanceevent loose ends/connections, der kan opleves kl. 02.00 dansk tid på enten www.Turbulence.org, www.Harvestworks.org eller www.Thundergulch.org.
Kunstnerne Pauline Oliveros, Brenda Hutchinson og Maggie Payne vil improvisere online til allerede indspillede værker af Helen Thorington og Scott Rosenberg fra Morton Street Studio i West Village.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu