Læsetid: 1 min.

FOLK

24. september 1998

Bismarck
*I morgen fredag er 100-årsdagen for 'jernkansler' Otto Fürst von Bismarcks død. Han var en pionér inden for etableringen af en moderne socialpolitik - så holder almuen sig i ro! Og så var han i øvrigt ikke så lidt af en børste.

Østersåbnere
*Med dansk deltagelse starter verdensmesterskabet i østersåbning i dag i Galway, Irland. Charmerende by - lækre skaldyr (eller er det bløddyr)?

Kaj & Andrea
*Det er som at blive barn på ny: Danmarks Radio starter i dag optagelserne til en række nye programmer med Kaj (frø) og Andrea (papegøje).

Erik Bertelsen
*Denne torsdag er det 100 år siden, Erik Bertelsen blev født. Denne udmærkede mand blev en kendt hjemstavnsdigter med egnen omkring Harboøre som udgangspunkt. Og så skrev han teksten til Blæsten går frisk over Limfjordens vande.

HA og Bandidos
*Fredag er et-årsdag for fredsaftalen mellem de lettere overvægtige motorcyklister fra de to "Biker-klubber" Hells Angels og Bandidos. Ifølge politiet er d'herrer atter travlt beskæftiget med deres mange gøremål.

Jackie Chan
*Action-filmstjernen Jackie Chan er en blød mand - han appellerer til myndighederne i Taiwan om at forbyde drab på løsgående hunde.

Steffen Brandt
*Den århusianske folkepoet Steffen Brandt og hans band TV 2 får deres debut i Storbritannien fredag, hvor de giver koncert i Shepherds Bush Empire i London. Publikum vil nok få problemer med de underfundige tekster.

Redigeret af Flemming Kyed

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her