Læsetid: 1 min.

Forvaltningskunst for 3.000 kroner

26. september 1998

Information opfordrer læserne til at indsende eksempler på manipulation, magtmisbrug, fortielser og fordrejninger fra stat, amter og kommuner

KONKURRENCE
Dansk forvaltningskunst boomer som få andre kunstretninger i disse år. Ferniseringen af udstillingen Magtens Galleri på Galerie Asbæk i København torsdag blev en tordnende succes med hundredevis af kunstinteresserede, der flokkedes om værkerne.
Fredag eftermiddag var de første to værker - PET-chef Birgitte Stampes brev til en TV2-journalist og faxen fra Grethe Fenger Møller til Erik Ninn-Hansen - revet væk, oplyser Galerie Asbæk. Værkerne (incl. ramme) går for 3.000 kroner pr. styk.
Med sin aldrig svigtende fornemmelse for tidsånden starter Information i dag en læserkonkurrence udi forvaltningskunsten. Vi opfordrer alle læsere til at støve arkivskabe og skuffer igennem for urimelige afgørelser, eksempler på magtmisbrug, fortielser og fordrejninger fra stat, amter og kommuner - kort sagt alle grene af den offentlige forvaltning.
De bedste bidrag udvælges af et sagkyndigt bedømmelsesudvalg og offentliggøres løbende i Information. Det bedste præmieres med det højaktuelle værk Regeringserklæring af 1968 af Hilmar Baunsgaard, Arne Nielsen og Jørgen Skat-Rørdam fra den igangværende udstilling på Galerie Asbæk.
Konkurrencebidrag sendes til:

Information
Postboks 188
1006 København K
Mærk kuverten: "Forvaltningskunst"

Vi varmer op med et værk fra Informations egen samling.
Det drejer sig om Pgf. 12, stk. 1, nr. 1 af daværende kontorchef i Justitsministeriet Hans-Viggo Jensen. Værket blev skabt i 1990, da Information havde afsløret, at tre politifolk ulovligt havde deporteret en
iransk asylansøger ved at tvinge ham om bord på færgen til Polen - uden at registrere hans asylansøgning eller så meget som notere ham i døgnrapporten.
Da Information ikke kunne få oplysninger om politiets undersøgelser af sagen, søgte vi aktindsigt i Justitsministeriet og modtog - i stedet for den ønskede indsigt - Jensen-værket.
Hans-Viggo Jensen er udstillingsaktuel på Galerie Asbæk, idet en af hans - i øvrigt håndskrevne - tekster fra Nørrebro-sagen indgår i frisen Pengeskabs-Notaterne.
Kunstneren ernærer sig i dag som politimester og øverste chef for Rigspolitichefens afdeling E, der står for tvangsmæssig udsendelse af afviste asylansøgere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her