Læsetid: 1 min.

Hjemmeservice boomer

3. september 1998

Omsætningen steget med 37 procent i løbet af det sidste år

"En rasende stor fremgang", kalder fuldmægtig Lise Aaen i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den stigning i omsætningen på mere end 37 procent, som hjemmeservicevirksomhederne har oplevet i løbet af det sidste år.
Ifølge den nye halvårsrapport fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er omsætningen i de virksomheder, der er tilmeldt hjemmeserviceordningen, steget til 400 mill. i første halvår af 1998. I forhold til juni og juli sidste år er det en stigning på 37 procent.
Ifølge Jørgen Voght, direktør for hjemmeservicefirmaet Merry Maids, er der allerede nu opstået mangel på folk, der kan og vil gøre rent. Og det hindrer yderligere ekspansion i branchen: "De arbejdsløse kvinder, som har de kvalifikationer vi efterspørger, ligger og luner sig i nationsforstander Rasmussens rugekasse og får 11.500 kr. om måneden for ikke at lave noget," siger han.
Problemet er imidlertid ikke, at virksomhederne ikke kan få anvist arbejdskraft fra AF: "Jeg har prøvet at gå ad den vej. Men de sender ti unge af anden etnisk herkomst," siger han. "Vores ansatte arbejder i team på to. Mit drømmeteam består af en moden dansk kvinde og en ung marokansk mand. De kan nemlig gøre rent. Men jeg kan ikke sende et team på to indvandrere ud til kunder, der betror os nøglen til deres hjem. Hvis bare jeg kunne lokke kvinderne ud af rugekassen, kunne jeg skabe 50 job om året til dem og få 50 unge indvandrere i beskæftigelse samtidigt."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her