Læsetid: 2 min.

K'NYT

26. september 1998

Pundik til kamp for keramikken
*Det økonomisk trængte keramik-galleri Nørby i København har fået et par meget synlige allierede, nemlig dagbladet Politikens tidligere chefredaktør Herbert Pundik og samme blads tidligere bestyrelsesformand, Ernst Klæbel. Pundik & co. har samlet en mængde underskrifter, og vil snart gå til kulturministeren - med risiko for at galleriet overlever.

Ny rektor ved Århus teaterskole
*Instruktøren Hans Rosenquist afløser 1. aug. 1999 Lars Ljunggreen som rektor for skuespillerskolen ved Århus Teater. Ljunggreen har beklædt posten i syv år.

Ægte Stradivarius ved radiokoncert
*Så er muligheden der for at opleve en ægte Stradivarius. Den 300 år gamle violin benyttes af den østrigske violinist, Benjamin Schmid, når Radiounderholdningsorkestret søndag giver koncert til fordel for Røde Kors. Violinen ejes af den østrigske nationalbank.

Misérables ikke så miserabel endda
*Aarhus Teater har sikret sig en publikumssucces med musicalen Les Misérables, der spiller frem til 31. okt. Men allerede nu kan teatret melde totalt udsolgt. 36.000 har bestilt billet til de i alt 50 forestillinger. Det svarer til en belægning på 99 pct. Les Misérables bliver dermed den mest sete forestilling i 25 år.

Stofrigdom i nyt Blender-magasin
*Det nye kultur- og musikmagasin, Blender, der redigeres af Klaus Lynggaard, er på gaden med sit andet nummer, oktobernummeret. Det elegante og digre magsin rummer artikler om bl.a. Caroline Henderson, filmbrødrene Coen, rockens 80'er-romantikere (Duran Duran m.fl.), Tony Bennett (interview), fotografen Philip-Lorca diCorcia, afrikansk voodoo, Courtney Love o.m.a. Der er stadig introduktionspris: 39,50 kr. for 130 sider.

Rushdies danske komité også lettet
*Den danske Rushdie-komite udtrykker glæde over den iranske regerings seneste skridt i forhold til forfatteren Salman Rushdie. "Vi er meget lettede, det er en god udvikling," siger Lisbeth Møller-Madsen fra komiteen. Sammen med komiteens andet medlem, journalist Morten Haahr, var hun i går på vej til London for at deltage i et pressemøde senere på dagen med Salman Rushdie.

Kunsthandel på Internettet
*I lang tid har det været muligt at se kunst på Internettet, men nyt er det, at man også snart vil kunne gøre sine kunstindkøb i cyberspace, skriver Berlingske. Om en måneds tid åbner Galerie Egelund dørene for den første danske kunsthandel på Internettet. Flere gallerier har allerede oprettet hjemmesider, men dér er det endnu ikke muligt at handle kunst. Se evt. adresserne www.egelund.dk, www.gallerikampmann.dk, www.asbæk.dk og www.galeriemoderne.dk.

Bevarelse af nationale værdier
*Giv et bud på, hvordan vor nationale kulturarv kan bevares på længere sigt, med særlig vægt på de ikke-materielle værdiers art og veje fra generation til generation. Sådan lyder den prisopgave, JL-fondet, der er moderfond i J. Lauritzen Holding A/S udskriver til besvarelse inden 1. februar 1999. Opgaven udskrives både i en junior og en senior version, førsteprisen er for seniorer 200.000, for juniorer 25.000. Bedømmelsesudvalget består af professor dr. med Povl Riis, forfatteren Ebbe Kløvedal Reich samt næstformand i JL-Fondet fil. dr. Niels W. Holm.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu