Læsetid: 2 min.

K'NYT

15. september 1998

Hvem bliver ny dirigent?
*Hvem skal efterfølge Claudio Abbado som chefdirigent for Berliner Philharmonikerne? Orkestret, der sammen med Wiener Philharmonikerne regnes for Europas bedste symfoniorkester, har oplevet en tornerosesøvn efter Herbert von Karajan velmagtsdage som dirigent. Abbados kontrakt udløber i 2001, og hverken han eller orkestret ønsker at forlænge den. Flere dirigenter er inde i billedet som efterfølgere. Lorin Maazel er næppe interesseret. Han blev vraget til fordel for Abbado, og er nu chef for Den Bayerske Radios Symfoniorkester. Så er der Simon Rattle, der i en årrække har været chefdirigent for City of Birmingham Symphony Orchestra. Wiener Philharmonikerne venter i spænding. Orkestrets kritikere mener, det trænger til konkurrence.

På café med Radioteatret
*Hvorfor skal radioteater absolut høres i privaten, spørger Danmarks Radios P1. I løbet af efteråret går Radioteatret på café med snigpremierer på tre nye danske radiospil. Det foregår på Kafcaféen i Skindergade i København. Her vil det fremmødte publikum første gang på onsdag den 16. september kl. 17 kunne høre Malene Kirkegaard Nielsens Gud og hans grønthøster. Lytteoplevelsen skulle efter sigende være anderledes - og så er det gratis.

Citater fra Søren Kierkegaard
*Søren Kierkegaard til hverdagsbrug hedder en ny bog om filosoffen, som udkommer på Aschehougs forlag. Docent, dr. phil Johan de Mylius har efter mange års læsning af Kierkegaards skrifter udvalgt sjove, overraskende og alvorlige citater om alt mellem himmel og jord og fordelt dem over 156 sider. Bogen udkommer onsdag den 23. september og koster 149 kr.

Radiofokus på filmmusik
*P2musik har viet en del af søndag den 20. september til Filmmusikken. Kl. 9.10 er der filmmusik for begyndere, kl. 13 er Bogarts Ole Michelsen musikgæst, og kl. 14 er der fokus på profilerne i moderne europæisk filmmusik: Fellini og Rota, Greenaway og Nyman, Angelopoulos og Karaindrou, Besson og Serra samt Lars von Trier og Joachim Holbek (her parret som instruktør/komponist). Kl. 16 afspilles filmmusikønsker.

Kerouac-klassiker igen på dansk
*Forlaget Fremad genudgiver 21. september Jack Kerouacs roman, Vejene, i Arne Herløv Petersens danske oversættelse (308 s. 128 kr.) Der er tale om et hovedværk i såvel Kerouacs produktion som i den bevægelse eller kultur, der kendes som beat-generationen, og som for tiden oplever ny interesse.

34 mio. ville se Starr-rapport
*CNN's hjemmeside havde 34 millioner hits i fredags, da Kenneth Starrs rapport om USA's præsident Bill Clinton var lagt ud på siden, skriver CNN i en pressemeddelelse. I løbet af aftenen (dansk tid) toppede den elektroniske trafik til CNN med 340.000 besøgende i minuttet. De 34 millioner er foreløbig verdensrekord for en hjemmesides søgning på en enkel dag. CNN har normalt 92 millioner besøgende om ugen.

Juul-Jensen om 17 år som dekan
*Palle Juul Jensen, hvis forrige bog, I statens tjeneste, vakte stor opmærksomhed, har skrevet en ny bog, som udkommer 20. september. I fakultetets tjeneste fortæller om hans 17 år som dekan på Århus Universitets medicinske fakultet, hvor studenteroprør, afskaffelse af professorvælde, nye styrelseslove, etc. var med til at ændre også de hvide kitlers verden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her