Læsetid: 2 min.

K'NYT

12. september 1998

Anklager DR 2 for propaganda
*TV2 og DR plejer nok at måle sig med hinanden i deres interne blade, men TV 2-nyt går i det nyeste nummer et skridt videre og anklager DR 2 for ligefrem "at have ført seerne bag lyset" ved på ujournalistisk vist at have promoveret sig selv i et program, Indefra. Et stykke propagandajournalistik for at få adgang til den ledige landsdækkende kanal... mener altså TV 2's Anders Karup, som har skrevet artiklen.

139.000 seere følger Vueltaen
*Cykelløbet Spanien Rundt - Vueltaen - er på de første fem etaper blevet fulgt af 139.000 seere, meddeler bladet TV 2-nyt. Det skulle være flere, end der fulgte Giro d'Italia i forsommeren. Begge de nævnte løb følges dog af langt færre end Tour de France.

Bogpris til Lotte Tarp
*For sin selvbiografiske roman Det sku' nødig hedde sig har skuespilleren Lotte Tarp, modtaget Bogklubben 12 Bøgers store litteraturpris på 100.000 kr. Det er fjerde gang prisen bliver uddelt. Det er klubbens læsere, der bestemmer, hvad der er god læsning.

Digital-tv med Agent Scully
*Den amerikanske skuespiller Gillian Anderson (Agent Scully fra tv-serien X-files) skal nu overbevise danske tv-seere om vores behov for digitalt tv, skriver Ritzau. Anderson er hyret som frontfigur i en reklamekampagne, der med sloganet Nu er det muligt, skal oplyse om de
flere valgmuligheder, som digital-tv vil give seerne. Det er skuespillerens "seriøse og troværdige personlighed i tv-serien", som har fået kampagnens ophav, Canal Digital A/S til at vælge hende.

Nyt fra Andersen og Dissing
*Ni nye sange af digteren Benny Andersen er udkommet som bog med noder og becifringer (129 kr., Borgen) samt på cd med Povl Dissing som sanger. Skynd dig langsomt, hedder bog og cd.

Tilfredshed eller pengene tilbage
*Forlaget Munksgaard/ Rosinante betræder dristigt en ny sti, når det næste fredag udgiver Frank McCourts erindringsroman, Angela Aske. Så sikker er forlaget på, at læserne tilbydes pengene tilbage, hvis de ikke kan lide bogen. Et tilbud, der gælder indtil 1. januar.

Ny boghandel på Statens Museum
*Når Statens Museum for Kunst i København fredag den 6. november åbner porten efter en omfattende tilbygning, vil der også være en kunstboghandel blandt de nyheder, publikum møder. Den etableres i samarbejde med G.E.C. Gads boglader.

Dansk gæstespil på Dramaten
*Rialto Teatret gæstespiller 26-27. sept. på Dramaten i Stockholm med Kreutzer-Sonaten. Thomas Mørk har omdannet Tolstojs jalousi-drama til teater og spiller det selv - på svensk. Kim Sjøgren og Anders Ahnfeldt-Rønne leverer Beethovens musik på klaver og violin.

Bog om Peter Sabroe genudgives
*I Århus lines op til tirsdagspremiere i Musikhuset på musicalen Demokraten om redaktøren og politikeren Peter Sabroe (1867-1913). Samtidig genudgives sønnen Sven Sabroes bog: Min mærkelige far på forlaget Up Stage. Peter Sabroe var kendt for sin sociale indignation og politiske og menneskelige handlekraft.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her