Læsetid: 2 min.

K'nyt

8. september 1998

Vil overveje ændring af Riget
*Filminstruktør Lars von Trier vil overveje en stærkt ændret afrunding på tv-serien Riget. Det fremgår af en kort meddelelse, som instruktøren udsendte i går. "Med hensyn til spekulationerne omkring en eventuel videreførelse og afslutning af Riget kan jeg kun sige, at Ernst-Hugo Järegård for mig er uerstattelig, hvilket gør en opfølgning i traditionel forstand utænkelig," hedder det i meddelelsen fra Lars von Trier. "Jeg diskuterede dog en afrunding af serien i stærkt ændret form med Ernst-Hugo for mindre end tre uger siden og vil, selv om han nu uventet og tragisk ikke selv kan deltage, overveje denne mulighed i samråd med seriens øvrige kræfter."

Chili Turèll som Margrethe I
*Skuespilleren Chili Turèll vil kunne opleves på Esrum Kloster 10.-19. september, hvor hun spiller titelrollen i Lars Kaabers dramatiske monolog, Margrethe I. Kaaber er desuden instruktør på forestillingen.

Bertolt Brecht - død eller levende
*Da muren faldt, faldt også interessen for dramatikeren Bertolt Brecht, en af kommunismens støtter, der drev et teater i Østberlin. Brecht var desuden af englænderen Paul Johnsson blevet anklaget for personligt at have optrådt uetisk i forhold til det liv, han "prædikede". Tilbageholdenheden synes imidlertid at være ved at klinge af. Brecht er blevet fejret på behørig vis i 100-året for sin fødsel, hvilket følges op af Institut for Teatervidenskab ved Københavns Universitet, der i den kommende weekend holder seminar over emnet, Brecht. Læsninger og løsninger. Kela Kvam og Bent Holm står for arrangementet.

Kirsten Ortwed i Warszawa
*Den danske billedkunstner Kirsten Ortwed er indbudt til fra 14. september at udstille i Warszawa i Polen. Der er tale om en stor særudstilling på Ujazdowski Centre for Contemporary Art.

Ny pædagogisk litteratur fra Reitzel
*En antologi med tekster af pædagogiske nøgleskikkelser som Neill, Montessori, Freinet og Sofie Rifbjerg er på vej fra Hans Reitzels Forlag. Den er redigeret af Ulla Liberg. Andre nyheder på efterårsprogrammet er en bog til undervisningsbrug om kommatering og sætninger af sprogfolkene Kirsten Rask og Erik Hansen. Endelig har Inger Thormann og Charlotte Guldberg, som i en årrække har været tilknyttet Skodsborg Observations- og Behandlingshjem, skrevet en vejledning om børns anbringelse uden for hjemmet.

Redningsmand søges
*Også danse-genren fattes penge i Danmark. Ca. 10-15 mio. kr. mener Bestyrelsen for De Danske Dansekompagniers forening, 3Dk, at der er brug for, så alting kan fungere på bedste vis. I stedet for sædvanlig klynk har foreningen ved dens formand Jens Münster udsendt et humoristisk opråb formet som en stillingsannonce: Redningsmand M/K søges! Vedkommende skal have "hjertet på det rette sted, en sund proportionssans og den fornødne politiske indflydelse".

Thielsts forlag fylder fem år
*Det lille Forlag, der drives af filosoffen og forfatteren Peter Thielst, har overlevet sine første fem år. I den anledning udsendes en lille jubilæumsbog, De første 5 år, med udgivelsesoversigt samt artikler af forlæggeren selv om fem danske filosoffer, Steffens, Sibbern, P.M. Møller, Kierkegaard og Høffding. De blev oprindeligt skrevet til bladet Samvirke.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her