Læsetid: 2 min.

K'NYT

5. september 1998

Per Kirkeby-bog er et hit
*Fejringen af Danmarks mest internationale billedkunstner, Per Kirkeby, der for nylig blev 60, vil ingen ende tage. Også boglæserne har fejret ham ved at købe Poul Erik Tøjners nye bog om hans kunst. Efter halvanden uge er 3.000 eksemplarer revet væk og et nyt oplag på 4.000 sat i værk. Bogen, der koster 398 kr., er udkommet på Forlaget Søren Fogtdal.

Gak til Århus og bliv klog
*I denne weekend er der åbent hus på Århus Universitet, hvor forskere og studerende stiller op med et halvt hundrede arrangementer af vidt forskellig slags - fra gnosticisme til globalisering, fra russisk teater til kortfilm, hvaler, frakofoni, hjerneaktivitet, jysk sprog og klodens sande tilstand. Se også hjemmesiden på internet www.au.dk.

Og så er der Højholt-film
*Litteratur på Scenen, der er hjemmehørende i Århus, har i aften lyrikcafé med Katrine Marie Guldager, Lars Bukdahl og Pia Tafdrup. Nikolaj Nørlund, der har tolke Michael Strunge-digte på cd, står for aftenens musikalske indslag. Og så er der Højholt-film bagefter. Toldkammeret, Toldbodgade, kl. 20.

Stor ros til Henning Carlsen
*Henning Carlsens nye spillefilm I wonder who's kissing you now er generelt blevet fint modtaget af anmelderne. Ekstra Bladet kalder filmen "en perlende vittig overraskelse". I Aktuelt får I wonder... ordene "velskrevet, velspillet og meget, meget morsom" med på vejen, mens Politikens anmelder ser filmens bedste stunder som "et filmisk sidestykke til en perlende, bittersød og selvironisk schlager". Weekendavisen finder filmens tone skinger, men umiskendelig morsom. Berlingske og Jyllands-Posten mindre positive: I wonder... "gør ikke ondt nok, er ikke pinlig nok" og "er en bagatel, let og behagelig og tiltalende, men løs i fugerne". Enighed er der dog om, at Tommy Kenter er "i særklasse" og "et filmmæssigt overset stortalent", der leverer en "tour de force-præstation". Filmens anden hovedperson Marika Lagercrantz får også ros.

Ukendt Lennon-musik på vej
*Et box-sæt med fire cd'er indeholdende mere end 100 uudgivne John Lennon-sange udkommer i starten af november. De fire cd'ers titler, Ascot, New York City, The
Lost Weekend og Dakota refererer til tid og sted for indspilningerne, som spænder fra John Lennons første soloplade i 1969 til lige før hans død i 1980.

Ingen kroner til kunsten nu
*"Forslaget er meget ambitiøst. Økonomisk set nok så ambitiøst, at det næppe kan realiseres i nogen nær fremtid." Det er Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsens kommentar til billedkunstudvalgets forslag om at tilføre dansk billedkunst 143 mill. kr. om året. "Man behøver ingen stor indsigt i ministeriets budgetter for at se, at vi ikke har de penge. Derfor må vi arbejde videre med betænkningen for at nå det mål, vi er enige om: At forbedre forholdene for billedkunsten og billedkunstnerne," fortsætter kulturministeren. Hun finder det "værd at overveje", om kunstnerne ikke skal have ret til en form for afgift, når deres værker vises offentligt - som det sker i Sverige. Formanden for billedkunstudvalget, museumsdirektør Karsten Ohrt advarer mod at vente for længe: "Hele området har længe være udsultet. Det svarer til at vedligeholdelsen af skoler og institutioner forsømmes i en årrække, og jo længere det forsømmes, desto dyrere bliver redningen."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her