Læsetid: 2 min.

K'NYT

22. september 1998

Litteraturfremstød gav pote
*Ib Michaels seneste roman, Prins, er solgt til udgivelse på det amerikanske forlag Farrar, Strauss & Giroux, der også udgiver Peter Høeg, mens Inger Christensen roman Det malede værelse er solgt til udgivelse på The Harvill Press i England. Ib Michaels Prins, der udkom på Gyldendal i 1997, er i forvejen solgt til udgivelse i Tyskland, Sverige og Norge. Det malede værelse er afsat til udgivelse i Tyskland, Norge og Frankrig. Dansk Littearturinformationscenter (DLC), der videregiver oplysningerne, noterer sig uden at drage konklusioner, at både Harvill press og Farrar, Strauss & Giroux deltog i forsommerens danske seminar for angelsaksiske forlæggere, arrangeret af DLC.

Med Bedste på nettet
*"FynBoSurf" (sig navnet på fynsk) er et stort Internetprojekt på Fyn, der i løbet af de næste 1-2 år står for en række arrangenter på 22 fynske børnebiblioteker. Blandt projektets tilbud er muligheden for at tage Bedste med på en surftur på Internettet, mor-barn aftener med introduktion til Internettets mysterier samt undervisning af særlige pige-grupper. Projektet afholder d. 4. november en konference i Odense, "Børn på Nettet", hvor der bl.a. sættes fokus på Chat-fænomenet samt fremtidens Internetperspektiver. Oplægsholdere på konferencen er bl. a. Peter Hesseldahl og Henrik Palle.
Projektet (http://www.fynbib.dk/fynbosurf/).

F@ust version 3.0. i Weimar
*Weimar i det tidligere DDR, der skal være EU's kulturby i 1999, er blevet genstand for bastant mediekritik, oplyser Søndag Aften. Overskrifter a la "kaos i kulturbyen" og "Weimar bliver Tysklands skændsel" går igen i tyske medier. Kritikken går, skønt et endeligt program endnu ikke foreligger, på, at kulturbyåret bliver en stor markering af den klassiske finkultur. Det bliver klassikerne i tysk kultur, Goethe, Schiller, Nietzsche, der bliver sat i centrum i Weimar i 1999, der markerer Goethes 250 års fødselsdag. Et nyt museum etableres i Goethes fødeby, der er seminar om Goethes indflydelse på verdenslitteraturen, stjerner skal synge Goethes sange, og et teater opfører en ny version af Faust, kaldet F@ust version 3.0. Især den klassiske musik vil blive markeret flot under kulturbyåret. Protektor for den klassiske musik er Daniel Barenboim, og programmet omfatter storværker som Haydns Skabelsen, Brahms Ein deutsches Requiem og Berlioz Grande Messe des Morts. Væsentlige dele af den internationale musikelite vil medvirke i programmet. Men det er altså ikke godt nok for kritikerne.

Chat med David Bowie
*En af de nærmeste dage giver David Bowie audiens for sine fans på internettet. Rock-legenden har for en millionsum oprettet sit eget internetudbyderfirma med adressen www.davidbowie. com. Det koster penge at være medlem, men så får man altså mulighed for at chatte med bossen selv,
endda via 360 graders internetkameraer. Om ikke-medlemmer kan få lov at kigge med, melder Bowies hjemmeside ikke noget om, ligesom den nøjagtige dato endnu ikke er fastsat.

Disney scorer på Armageddon
*Bruce Willis redder ikke bare jorden fra undergang i filmen Armageddon. Han redder også spillefilmdelen af Disney-kompagniets økonomi. Efter kassesuccesen Pretty Woman, som indspillede 1,5 mia. kroner i 1990, har det været småt med virkelig store succeser, men med Armageddon er selskabets kreditværdighed genetableret.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her