Læsetid: 1 min.

Kohl fik sit skulderklap

14. september 1998

CDU-CSU fik ny selvtillid efter valget i Bayern - SPD nedtoner valgresultatet

BERLIN - Bayern er stadig strengt konservativt. Ved gårsdagens delstatsvalg genvandt Den kristeligt-sociale Union, CSU, atter det absolutte flertal.
Var valget en generalprøve på det kommende valg til Forbundsdagen i Bonn om to uger, blev det en skuffelse for socialdemokraterne, SPD, og kanslerkandidaten Gerhard Schröder. Trods Schröders massive indsats under valgkampen i Bayern stod partiet ved redaktionens slutning til 29,3 pct - en tilbagegang på 0,7 procentpoint.
Og allerede efter de første prognoser begyndte partiets repræsentanter at nedtone valgets betydning som generalprøve.
Bayerns ministerpræsident Edmund Stoiber (CSU), havde på forhånd indstillet sig på en større tilbagegang men stod til at få 52,6 pct. - en beskeden nedgang på 0,2 procentpoint.
"Vælgerne ønsker et stærkt Bayern. Dette er et klart nederlag for SPD og kanslerkandidat Schröder. I dag er der sket et stemningsskred til fordel for CDU-CSU," kommenterede Stoiber.
Og hans partileder, finansminister Theo Waigel, mente, at det afgørende vendepunkt for Kohl var indtrådt:
De Grønne balancerede længe på spærregrænsen, men når formentlig 5,7 pct. Det liberale parti, FDP, rutschede yderligere mod afgrunden - til1,7 pct.
Og også det nationalistiske parti Republikanerne lå til en tilbagegang. Med 3,6 pct. af stemmerne bliver partiet ikke repræsenteret i delstatsparlamentet i München.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her