Læsetid: 3 min.

Kvinder er ved at erobre lægebranchen

4. september 1998

Antallet af kvindelige læger er stigende, men kun få havner på chefposterne

I denne måned fejrer Danske Kvindelige Lægers Forening 70 års fødselsdag. Og mange ting har ændret sig, siden de første kvindelige læger trådte ind på sygehusene, men det er stadig overvejende mænd, som beklæder chefposterne.
Flere og flere kvinder søger ind på medicinstudiet, og kvinder udgør nu godt halvdelen af de nye kandidater. Så selv om mandlige læger i dag tegner sig for 70 procent af den samlede lægestand, er kvinderne godt på vej.

En ny type læger
Det stigende antal kvindelige læger kan få stor betydning for den måde, sundhedsvæsenet vil udvikle sig i fremtiden. Kvindelige læger adskiller sig nemlig på en række punkter fra deres mandlige kolleger.
"Kvindelige læger har en tendens til at have et mere helhedsorienteret syn på patienten, og de er mindre tilbøjelige til at uddelegere arbejde end mandlige læger," siger Margit Niebuhr-Jørgensen, som er afdelingslæge på Rigshospitalet.
"Det kan have betydning for den måde, arbejdet organiseres på. Den nuværende hierarkiske struktur vil blive erstattet af mindre selvstyrende enheder, hvor ansvaret for patienten samles på færre hænder."
Det er imidlertid ikke blot den hierarkiske struktur, som vil blive ændret. Patienten vil med det stigende antal kvindelige læger også blive mødt af en ny type læge.
Kvindelige læger er mere omsorgsfulde, følelsesmæssigt engagerede og lydhøre end mandlige læger.
Det viste en undersøgelse, som blev foretaget af Nordisk Ministerråd i 1993.
De har større tendens til at spørge om råd hos kolleger, er mindre kategoriske med deres diagnoser og ser i højere grad på helheder, hvor mandlige læger typisk er orienterede mod detaljen. Også forventningerne til kvindelige læger adskiller sig fra forventningerne til mandlige læger: "Forventningerne til den kvindelige læge er, at hun tager sig bedre tid og udviser mere omsorg for patienten," siger Karin Garde, som er speciallæge i psykiatri på Skt. Hans Hospital.

Andre forventninger
"Der ud over forventes det, at hun i højere grad end den mandlige påtager sig andre personalegruppers arbejde og interesserer sig for det generelle arbejdsklima." Kvindelige læger har også andre interesser end mandlige læger. Det har betydning for, hvilke områder, de vælger at specialisere sig indenfor.
"Kvinder vælger ofte fagområder som psykiatri, røntgen og arbejde med ældre mennesker," siger hun. "Det er områder, som er karakteriseret ved en mindre vagtbelastning, større tværfaglighed og mindre krav om forskning. Men det giver også mindre prestige."
Og det er netop inden for disse områder, man finder flest kvindelige ledere. Inden for børnepsykiatri tegner kvinderne sig eksempelvis for knap halvdelen af lederposterne.
Når det kommer til lederstillingerne generelt, er billedet imidlertid meget anderledes. Andelen af kvindelige læger er meget lille. Kvinderne udgør kun 13 procent af cheflægerne og de ledende overlæger. Og kun fem procent af professoraterne er besat af kvinder.
"Der burde være flere, når man ser på, hvor stor en andel af den samlede lægestand, kvinderne udgør," siger hun og peger på flere årsager til, at så få kvinder sidder på ledende poster.
"Undersøgelser har vist, at bedømmelsesudvalg, som udelukkende består af mænd, har en tendens til at ansætte mænd, og inden for lægeverdenen består udvalgene mest af mænd," siger hun. Hun mener også, at mangel på forbilleder og opmuntring til at stile mod de ledende stillinger bærer en del af ansvaret for den skæve fordeling.
"Vi må håbe, at de kvinder der i dag er nået til tops, i fremtiden vil være opmærksomme på problemet, og at de ikke glemmer, hvordan deres egen vej til toppen var" siger hun.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her