Læsetid: 2 min.

Melchior undsiger Melchior

24. september 1998

Overrabbiner kalder bl.a. CD's krav om inddragelse af statsstøtte til Operation Dagsværk 'forpulet vrøvl' - Mosaisk Troessamfund indgår fredsaftale med Dagsværk

Tidligere overrabbiner Bent Melchior siger nu, at en række borgerlige partiers krav om stop for statsmidler til Operation Dagsværk er ubegribeligt og undsiger dermed bl.a. sin bror, Arne Melchior, som i sidste uge overfor Information støttede et konservativt krav om at bremse støtten:
"Min mening er: Sådan noget forpulet vrøvl, at de skal have inddraget statsstøtten med baggrund i den slags argumenter. Det har aldrig været noget problem for mig. Vi skal også passe på, hvem vi går hen over bliver sengekammerater med... Har min bror udtalt sig i denne sag?"
Sådan sagde Bent Melchior, onsdag på et dialogmøde om årets Operation Dagsværk, arrangeret af Folkekirkens Nødhjælp. Mødet havde til hensigt at forlige parterne i den to uger lange strid.
Heller ikke næstformand i Det Mosaiske Trossamfund, Jacques Blum, som tidligere har kritiseret årets Operation Dagsværk kraftigt, vil lade sig spænde for en partipolitisk vogn: "Vi vil ikke misbruges politisk af noget som helst parti," sagde Blum.
Arne Melchior selv replicerede onsdag, adspurgt af Information, at det, han egentlig sagde i sidste uge var, at hvis Dagsværk skal have statstilskud, er det dobbelt-nødvendigt, at de ikke tager politisk stilling i det materiale, de udsender. Og hvis de gør det alligevel, er de ikke støtteberettigede.
I sidste uge opfordrede flere borgerlige partier med konservative Brian Mikkelsen og Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti i spidsen, Margrethe Vestager til at trække støtten til dette års Operation Dagsværk tilbage. Kravet kom netop efter kritik fra især Det Mosaiske Troessamfund og Dansk-Israelsk Selskab.

Faktuelle fejl rettes
Dialogmødet førte til et forlig mellem Operation Dagsværk på den ene side og Det Mosaiske Troessamfund og Bent Melchior på den anden:
Pernille Rosenkrantz-Theil, kampagneleder for Operation Dagsværk fastslog, at de faktuelle fejl, hun indrømmede fandtes i augustnummeret af Dagsværks blad, Aqua Vitae, nu vil blive berigtiget. Og beklagede samtidig billedvalget i samme blad. Hun indbød Det Mosaiske Troessamfund, Dansk-Israelsk Selskab og Bent Melchior til at deltage i debatten i Aqua Vitae.
Blum replicerede, at han meget gerne aktivt vil støtte årets Dagsværk ved at udsende en meddelelse om sagen, men tilføjede: "Jeg synes, det er for billigt at slippe med at rette nogle ting, der er forkerte."
Bent Melchior supplerede: "Det ville være rart, hvis vi kan gå herfra og sige: Operation Dagsværk er ked af den ensidige fremstilling, der er i dette Aqua Vitae. Og så vil Dansk-Israelsk selskab og Det Mosaiske Troessamfund stille sig tilfredse og sige: Vi giver dagsværk den 11. november fuld opbakning til indsamlingen til nødlidende palæstinensere."
Onsdag aften udtalte Det Mosaiske Trossamfund, at de på baggrund af Pernille Rosenkrantz-Theils udtalelser nu bakker kampagnen op og ønsker Dagsværk en vellykket indsamling.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her