Læsetid: 2 min.

... og rocken kort

29. september 1998

Monomane messer
*Poppens svar på designerkummefryseren, Depeche Mode, følger det nylige Københavns-besøg op med en dobbelt-cd med deres singlesucceser. Vel at mærke de senere, skrevet af Martin Gore. Sangeren Dave Gahan har, med sin kuldslåede inderlighed, aldrig været det mest afvekslende at høre på, og der er noget monomant over sange, der rytmisk låner fra tyske Kraftwerk og melodisk kører på brugt benzin fra Bowie, men musikken har skulpturel flothed og man må beundre den konceptuelle konsekvens.
Depeche Mode: The Singles 86-98. Producere. Depeche Mode m.fl. Mute/MNW

Svensk uskyld
*Malmö-bandet Bo Kaspers Orkester forlænger den charmerende og spøjse picnic i deres helt eget landskab, hvor Marvin Gaye møder Ramsey Lewis møder Östen Warnerbring møder den latinamerikanske udgave af Hoola Bandoola Band. Der er dansband, soul og søndagsmatiné i disse underfundige sange om ingenting & alting, der kæmper for at bevare den kroniske uskyld, besunget af Bo Kasper, som var han født i Philadelphia med rødder i Mexico. Unikt og gennemmusikalsk.
Bo Kaspers Orkester: I Centrum. Producer: Bo Kaspers Orkester. Columbia/Sony

Andet end attitude
*Bag de rå replikker, læderjakken og den højhælede rockstjerne-attitude gemmer Sheryl Crow en følsom sanger og sangskriver. Den forhenværende Michael Jackson-korsangers tredje album har ikke samme hitlisteappeal som forgængeren med gennembruddet "If It Makes You Happy", men The Globe Sessions er fuld af atmosfære, gedigne sange, gode (selv)iagttagelser - "I am ignorant and rude/I am fashionably crude/but some times when it's quiet/I'm an angel in white", og en detaljerig country-farvet rock med Lisa Germanos suggestive violin, der er med til at gøre Crow til mere end radioføde.
Sheryl Crow: The Globe Sessions. Producer: Sheryl Crow. A&M/PolyGram

Knivskarpe kopier
*Efter fire cd'er med egne sange holder Backseat på Shut Up And Play et forpligtende frikvarter med yndlingssangene - fra Janis Joplin over Bob Seger til The Band og Squeeze. Ivan Pedersen er ved fin stemme, og bandet koncentreret og afslappet. Hans udlægning af Seger-sjæleren "We Got Tonite" er værdig og underspillet. Selv en traver som "The Weight" lyder ny. En overbevisende holdpræstation under devisen: Hellere en knivskarp kopi end utydelige originaler.
Backseat: Shut Up And Play. Producer: Backseat m. Søren Jakobsen. CMC

Rodfæstet folkblues
*Efter over 25 år i branchen udsender guitaristen Paul Banks sit første soloalbum. Tonelejet er lavt, men ikke selvudslettende. Snarere så intimt, at det til tider bliver for privat. Udover sublim guitarteknik og artikuleret, smidig stemmeføring demonstrerer Banks sine kompositoriske evner. Han falder ikke for det første, det bedste refræn. Musikken er rodfæstet folkblues, som den næsten ikke bliver lavet mere, og Banks er til stede i hver en takt ligesom bassisten Lennart Ginman. Musik, der belønner lytterens koncentration.
Paul Banks: Time Problem. Producer: Paul Banks & Aske Jacoby. Olufsen Records

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her