Læsetid: 2 min.

Den Trynede Bureaukrat

29. september 1998

Jytte Petersens notits forener bitter forurettelse og dyb underdanighed

KONKURRENCE
"Når man bliver født, har man 10 billetter til at klage. Og når de er brugt, bliver man stemplet som kværulant."
Sådan siger John Damm Sørensen, den storsamler, som har indsendt dagens værk i Informations læserkonkurrence om Dansk Forvaltningskunst.
John Damm Sørensen har brugt sine 10 klage-billetter. Han er kommunalpolitisk engageret i Gladsaxelisten, der ved de to seneste valg forgæves har stillet op til byrådet i Gladsaxe.
Dagens kunstværk opstod, da han i 1993 havde sin første kontakt med Naturklagenævnet.
Da daværende fuldmægtig Jytte Petersen - dagens kunstner - i telefonen havde betegnet hans klage som "chikane", skrev han til daværende formand for Naturklagevævnet Bendt Andersen og bad ham bekræfte, at Jytte Petersen ikke længere var sagsbehandler på klagesagen.
Det kunne Bendt Andersen ikke bekræfte. Til gengæld modtog John Damm Sørensen værket Den Trynede Bureaukrat, der er spændende ved sin usædvanlige kombination af dyb underdanighed og bitter forurettelse.
Bemærk, hvordan kunstneren får flettet ind, hvad hun mener om kværulanter af John Damm Sørensens karat. Det er, skriver hun, "et velkendt fænomen, at klagere ofte gentager sig selv såvel mundtligt som skriftligt".
Alligevel foretager hun en række elegante bukke-skrabe-manøvrer, der er så ydmyge, at de i virkeligheden er en forhånelse af klageren.
Hun har "så aldeles forglemt" sin status som sagsbehandler, og det gør hende "meget ondt", at John Damm Sørensen kan have fået den opfattelse, at hun betvivlede "hans uegennyttige engagement som retssikkerhedens vogter". Hun slutter med at forsikre, at hun "for fremtiden ikke skal glemme, at jeg i tiden 8.30-16.00 er sagsbehandler uden personlige meninger".
John Damm Sørensen oplyser, at han de senere år flere gange har talt med Jytte Petersen, der er blevet fast sagsbehandler på Gladsaxelistens klager
"Vi taler sammen på et højt, sagligt plan," siger John Damm Sørensen til Information.
Kunstneren er i øvrigt nu avanceret fra fuldmægtig til specialkonsulent.
Information opfordrer for tiden alle læsere til at indsende eksempler på magtmisbrug, fortielser og fordrejninger fra alle grene af den offentlige forvaltning til vores læserkonkurrence om Dansk Forvaltningskunst.
De mest udsøgte værker offentliggøres løbende i avisen.
Det bedste bidrag præmieres med kunstværket Regeringserklæring af 1968 fra den igangværende forvaltningskunst-udstilling på Galerie Asbæk i København.

Bidrag sendes til:
Information
Postboks 188
1006 København K
Mærk kuverten: "Forvaltningskunst"

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

læs notitsen her: lokalplan93.dyndns.dk/notits.pdf