Læsetid: 2 min.

Berlin er en messe værd

2. oktober 1998

Seks danske gallerier deltager den tredje Berlin-messe. Det er et af samtidskunstens store, internationale udstillingsvinduer

KUNST
BERLIN - Arrangørerne af Artforum Berlin ønsker med deres messe at etablere sig som den store tyske kunstmesse og at mejsle sig ind i kuratorernes, galleristernes og kunstsamlernes bevidsthed. Ikke så meget i kraft af størrelsen eller antallet af deltagende gallerier, men i kraft af et højt kvalitetsniveau.
Og sammenlignet med den danske gallerimesse, som netop er blevet afviklet i Københavns Forum, må man sige, at der er højt til loftet kvalitetsmæssigt her i Berlin.
En sidegevinst i år er den første biennale i Berlin, der åbnede i onsdags, og som har lokket hele det internationale kunst-jetset til byen. Flere af de kunstnere, man just har stiftet bekendtskab med på Berlin-biennalen, er derfor dobbeltrepræsenterede, hvorved de kan se frem til at blive etablerede navne overnight.
Man kan kun være tilfreds og stolt over den danske repræsentation, hvor nogle af de mest markante danske samtidskunstnere bliver eksponeret af deres danske gallerier:
Christian Lemmerz, Michael Kvium, Balder Olrik m.fl. af Galleri Faurschou, Christian Schmidt-Rasmussen, Peter Land m.fl. af Galleri Wallner, Torben Christensen, Peter Bonde, Søren Martinsen m.fl. af Galerie Asbæk, Mads Gamdrup, Ingvar Cronhammar, Martin Bigum og en temmelig ukendt, men spændende svensk fotokunstner Miriam Bäckström m.fl. af Niels Stærk, Lars Bent Petersen og Frans Jacobi af Stalke Galleri, Leonard Forslund og Jesper Christiansen m.fl. af Galerie Mikael Andersen.
Udstillingen eksponerer i særlig grad eksperimenterende kunst, og flere af de danske deltagere understreger, at Artforum Berlin er langt mere kvalificeret og progressiv end f.eks. Køln-messen, der er dobbelt så stor og næsten dobbelt så dyr at deltage i.
Ved ferniseringen i onsdags var der megen optimisme at spore.
De danske kunstnere, der er bosat i Berlin, mener samstemmende, at det er noget ganske andet at deltage i det tyske kunstmiljø. Kunsten tages alvorligt i langt højere grad end derhjemme.
Der deltager 146 gallerier fra 22 vestlige lande. Også fra USA og Canada. I øvrigt repræsenterer det canadiske galleri Christopher Cutts fra Toronto Claus Carstensen.

*Artforum Berlin. 1.-4. okt. 1998. Messegelände, indg. 17. BERLIN. dagl. 11-20. søn 11-22.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her