Læsetid: 2 min.

Et dansk udstillingssted i Berlin

17. oktober 1998

Fem minutters gåafstand fra Berlinbiennalen ligger et nyt dansk udstillingssted, der støttes af Center for Dansk Billedkunst

BERLIN
Center for Dansk Billedkunst har valgt at støtte åbningen af et nyt udstillingssted i Berlin. Dermed går centret i brechen for udbredelsen af dansk samtidskunst i den metropol, der tegner til at blive Europas kraftcenter for samtidskunst.
Det har fået navnet 'Frø', der fungerer som en form for shibbolet, et kodeord, der hurtigt vil afsløre, hvilket land man kommer fra. 'Frø' ligger i Mitte, nærmere bestemt i et nedlagt industrilokale i en baggård i Schlegelstrasse 26-27, fem minutters gåafstand fra Berlinbiennalen, i Oranienburgerkvarteret, dvs. i det charmerende gamle jødiske kvarter i det forhenværende Østberlin. Der er åbent fra 14-17 hver dag undtagen mandag.
På den første udstilling vises ikke kun værker af kunstnere fra Skandinavien, men også af tyske, østrigske og franske kunstnere. Navnene er Petri Raappana, Lise Nellemann, Lars Bent Petersen, NOF (ved Ninon Liotet og Olivier Shulbarum), Eberhard Klaschka Vertriebs
GmbH og Susanne Nissen. Sidstnævnte kunstner uddanner sig for tiden ved Kunstakademiet i Hamburg, men er bosat i Berlin. Hun har også kurateret udstillingen.

Pilotprojekt
Udstillingsstedet, der defineres som et pilotprojekt, skal indtil videre holde åbent til 31. december og drives af kunsthistorikeren Frederikke Hansen, som tidligere har ledet Campbells Occasionally i Gothersgade i København.
Hendes kunstneriske præferencer er sociologisk kunst, en kunst der først og fremmest opererer med en undersøgelse af samfundet. I løbet af december måned afgøres det, om projektet skal fortsætte i den nuværende form eller om det eventuelt skal skifte koncept.

Fjernsynskiggeri
Den nuværende udstilling åbnede søndag den 27. september og var et stort tilløbsstykke for såvel tyskere som danskere.
Åbningen på valgaftenen var ikke tilfældig, da udstillingens tema var fjernsynskiggeri. Der blev stillet et fjernsyn op i lokalet, som tiltrak ikke mindst det tyske ferniseringspublikum.
Tv handler om magtforhold, og flere af værkerne viser optagelser af en virkelighed, der kun sjældent når frem til de officielle tv-kanaler, bl. a. Susanne Nissens optagelser af teenagere, der lever i en nedlagt skole i Märkischer Viertel i Berlins udkant.
Udstillingen kan ses indtil den 24. oktober. På den anden udstilling, der åbner den 30. oktober, vil man eksponere værker af Henriette Heise, Marika Seidler, Søren Martinsen, Lisa Strömbeck og Cecilia Wendt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her