Læsetid: 1 min.

Dopingprøven, der forsvandt

1. oktober 1998

Positiv dopingtest blev sløret og forfalsket

DOPING
Fortielser, tvang og forfalskning er ingredienser i en sag, der ryster den italienske fodboldverden.
Historien begynder den 4. januar i år, hvor en Udinese-spiller efter Serie A-kampen mod AS Roma afleverede en positiv urintest.
Kemikeren, der udførte testen for Italiens olympiske komité (CONI) i Rom, indberettede sagen for en overordnet, der imidlertid tvang kemikeren til at fortie det positive testresultat.
Ifølge Milano-avisen Corriere della Sera fandt samme kemiker senere ud af, at den anden dopingprøve fra den samme spiller (der tages altid en A- og B-prøve for at få et sikkert testresultat, red.) var blevet forfalsket. Prøvens forsegling var blevet brudt i strid med dopingregulativerne, og indholdet af testen forsvundet. Episoden var herefter blevet lagt på hylden.

Resultater forsvandt
Alligevel fik justitsvæsenet nys om sagen, og det til trods for, at redegørelser for dopingprøver foretaget af CONI's dopingkontrollaboratorium i Rom, var blevet tilintetgjort allerede efter to måneder.
Den Internationale Olympiske Komité (IOC) foreskriver ellers, at tests arkiveres i to år.
Kemikeren, som foretog testen på Udinese-spilleren, kontaktede så Torinos underretsdommer Raffaela Guariniello, der spiller en aktiv rolle i udredningen vedrørende de beskyldninger om slørede dopingtests, som i år har ramt italiensk fodbold.
Dommeren er for tiden i gang med at undersøge yderligere tre kampe i 'Støvlelandet', men har endnu ingen kommentar til forløbet vedrørende Udinese-spilleren.

Præsidenten gået af
Allerede for flere uger siden kom det frem, at dopingkontrollerne i CONI ikke blev gennemført korrekt, men ingen gjorde noget ved det.
De seneste afsløringer kommer blot to dage efter, at Mario Pescante har trukket sig tilbage som præsident for CONI, og altså lige i kølvandet på den igangværende og største dopingundersøgelse i italiensk fodbold.
Udinese er klubben, hvor Thomas Helveg har spillet i flere sæsoner, og hvor også Martin Jørgensen spillede, indtil de to danske landsholdsspillere i sommer skiftede til AC Milan.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her