Læsetid: 2 min.

Efterlønmodtagere vil hellere arbejde

16. oktober 1998

Næsten 30 procent af efterlønsmodtagerne ville blive på arbejdsmarkedet, hvis regeringens plan om fleksibel efterløn gennemføres, viser Gallup-undersøgelse

Interessen for at arbejde på deltid og modtage en supplerende delefterløn er stor. Hele 26 procent af 549 efterlønsmodtagere over 60 år har svaret ja til deltidsarbejde, viser en Gallup-undersøgelse bestilt af LO's nyhedsbrev Udspil. Undersøgelsen afslører også, at 10 procent af de adspurgte har fortrudt, at de er gået på efterløn, og det resultat kommer bag på LO's formand Hans Jensen.
"Det overrasker mig, at så mange har fortrudt. Og det fortæller mig, at den måde,
vi indretter arbejdsmarkedet på for dem, der er fyldt 60
år og opefter, ikke er særlig hensigtsmæssig, og at man på virksomhederne ikke har taget nok hensyn," siger han.

Usikkerhed
Selv svarer efterlønsmodtagerne at lavere arbejdstid, mere fritid, lavere arbejdstempo og mindre krævende arbejdsfunktioner kunne få dem til at blive på arbejdsmarkedet.
Af den gruppe efterlønnere, der ønsker at vende tilbage til arbejdsmarkedet, kunne hele 16 procent tænke sig at vende tilbage til et fuldtidsjob, og 62 procent mener, at de kan arbejde mellem 11 og 20 timer om ugen. Og det vil sige, at mange af de adspurgte har valgt efterlønsordningen på trods af, at de selv mener, de er fysisk i stand til at varetage et deltidsjob.
"Jeg tror, at en stor del har valgt efterlønsordningen for at være sikre på at få den, og fordi det gav dem maksimal trykhed. Hvis vi kunne få dæmpet nogle af de signaler, der skaber usikkerhed om, hvorvidt ordningen er der eller ikke, så tror jeg, det vil være hjælpsomt," mener Hans Jensen.

Pres vil mindskes
Det er hovedsageligt på grund af dårligt helbred, at folk vælger at gå på efterløn. Men hele 20 procent af de adspurgte har svaret, at grunden er et alt for højt arbejdstempo, og at arbejdet er for krævende. Derudover har stv procent følt sig presset til at gå på efterløn af arbejdsgiveren.
Men både det direkte pres fra arbejdsgiveren, der hellere vil have "unge på 25 år med 15 års erfaring", og det pres, der kommer af et opskuet tempo, tror Hans Jensen vil blive mindre i fremtiden.
"Beskæftigelsen er stigende i disse år, og dermed bliver den her gruppe pludselig attraktiv for arbejdsgiverne. Den kvalificerede arbejdskraft hænger jo ikke på træerne mere, og dermed bliver arbejdgiverne også nødt til at få en samtale i gang omkring en bedre seniorpolitik, så vi kan fastholde de ældre på arbejdsmarkedet i langt højere grad, end vi gør i dag," siger han.
"Tempo i produktionen er ikke altid, at man bare arbejder hurtigere og hurtigere. Det er også måden man organiserer arbejdet på."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her