Læsetid: 2 min.

Flere klø på vej til Operation Dagsværk

13. oktober 1998

Konservativ Ungdom forbereder i øjeblikket en kampagne mod Operation Dagsværk. Gymnasieeleverne skal være klar over, at de går et socialistisk ærinde, siger de

Gymnasielever, der bruger en dag på at samle penge ind til bl.a. skoleprojekter i de palæstinensiske selvstyreområder, går et socialistiske ærinde, mener Konservativ Ungdom (KU), der i øjeblikket forbereder en kampagne mod Operation Dagsværk.
"Vi vil vise gymnasieeleverne, at Operation Dagsværk i virkeligheden løber et politisk ærinde. Det er jo ikke en tilfældighed, at flere af dem, der sidder i spidsen for Operation Dagsværk, er medlem af Enhedslisten, som bl.a. Pernille Rosenkrantz-Theil. Jeg synes godt, vi kan melde klart ud til folk, at det, de støtter, er et socialistisk ærinde," siger Kasper Kyed, der er medlem af Konservativ Ungdoms forretningsudvalg og manden bag forslaget til modkampagnen.

Bagtanker
Grunden til, at KU igen i år har meldt sig på krigsstien, er især, at de mener, Operation Dagsværk forsøger at skjule, at der ligger en politisk dagsorden bag beslutningen om at støtte projekterne i de palæstinensiske selvstyreområder.
"Problemet er, at de skriver i materialet, at de ikke vil tage politisk stilling til noget, hvorefter de melder klart ud, at de støtter et palæstinensisk hjemland. Så synes jeg lige så godt, man kan bekende kulør fra starten og sige, at vi synes, det skal være sådan og sådan i stedet for at dække det ind på, at der skal være en bred opbakning fra alle sider," siger Kasper Kyed, der også mener, at Operations Dagsværks materiale giver et misvisende billede af konflikten mellem de arabiske lande og Israel.
Bl.a. mener han, at materialet fremtiller krigene i 1948, 1967 og 1973 som "israelske erobringskrige".
Men også KU går til ekstremerne, når der skal laves kampagner.
Information er kommet i besiddelse af KU's oprindelige kampagneoplæg, der dog blev forkastet.
I det står der bl.a., at handicappede i Israel behandles bedre end nogen andre steder, da de "har mulighed for at aftjene værnepligt på trods af deres handicap, og således føle sig som en del af samfundet", hvorimod de "svære problemer handicappede og kvinder har i det palæstinensiske samfund, ligger i den arabiske kultur."
Ligeledes står der i notatet, at Operation Dagsværk slet ikke lægger skjul på, at "man vil have gymnasieelever ud og indsamle penge til terrorister". "Godt arbejde Operation Dagsværk 1998 - Jonni Hansen ville ikke kunne gøre det bedre."
"Vi har forkastet det første oplæg, fordi tonen var lidt for hård. Det ønsker vi ikke, for vi vil gerne have en mere saglig debat, så i øjeblikket er vi ved at lave et oplæg til en alternativ kampagne, hvor vi siger, at det er fint, hvis folk vil bruge en dag i næstekærlighedens navn. Men vi synes, det er forkert, at pengene skal gå til et skoleprojekt i de palæstinensiske områder, hvor folk i forvejen er veluddannede," forklarer Kasper Kyed.
I stedet vil KU opfordre gymnasieeleverne til at samle ind til en af de nødhjælpsorganisationer, der vil sætte midlerne ind, der hvor folk ingenting har. Det er Folkekirkens Nødhjælp, der står bag projekterne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her