Læsetid: 4 min.

Fri til hvad?

19. oktober 1998

Pludselig stod alle muligheder åbne - og jeg begyndte at gøre rent

HESSELAGERS HJØRNE
Umiddelbart synes situationen optimal. Det mente de tre herrer fra nærværende dagblad også, da vi afholdt klogehjørne umiddelbart efter landsholdets fadæse mod Wales.
Stedet var indre Østerbro i København. Og selskabet var rørende enigt om, at jeg nu havde alle muligheder for rigtigt at nyde livet. Gå på bar, sådan rigtigt hænge ud. Uden at skulle være hjemme på noget bestemt tidspunkt. Se vennerne. Og glo en masse sport, både ude i virkeligheden, og hjemme foran tv-virkeligheden. Det var de enige om. Og så tog de ellers hver især hjem til deres respektive mere eller mindre bedre halvdele, og jeg kunne gå i gang med at nyde friheden. Sådan helt for mig selv.
Hun er rejst til Frankrig, og alene ærindet burde jo gøre mig glad og fro. På trods af, at hun på mange måder er lidt af en sports-amøbe, er det alligevel lykkedes hende at få foden indenfor hos en stor distributør af sportsartikler. Hvad der er blevet sagt til jobsamtalen, ved jeg ikke, men kreativt må det have været. Faktum er, at friheden - hvis den består i, at ingen har private forventninger til dig - nu er indtruffet.
Jeg kan lade strømperne ligge. Glemme at smide aviserne ud. Lade opvasken stå. Leve af fast-food. Glo fjernsyn. Krumme. Rode. Svine. Faktum er, at det er det modsatte, der sker.

Mit skjulte talent
Freud ville sikkert kunne have sagt noget begavet om det, men når jeg sådan smånynnende trækker støvsugeren rundt i lejligheden, helt frivilligt, så undrer jeg mig. Vaskemaskinen snurrer. Vinduerne skinner. Jeg laver pokkerme også selv mad.
Kort sagt - det bur jeg troede, jeg nu skulle springe ud af, det er jeg godt i gang med svejse nye tremmer i. Jeg kan ikke forklare det. Måske er det dødsprocessen, der allerede er ved at sætte ind. Den langsomme nedtælling til det definitive farvel. Jeg har givet op. Er blevet gammel. Jeg mener - jeg har ALDRIG nogensinde frivilligt skyllet karklude før.
Jeg har sågar skrevet 'Ajax' på huske-tavlen... (bare vennerne ikke ser det). Gjort toilettet rent. Skiftet stearinlysene ud. Vandet blomster. Skiftet sengetøj. Tørret skabslågerne i køkkenet af. Det hele til ingen verdens nytte - hun er tværtimod fornærmet: "Hvorfor gør du aldrig det, når jeg er hjemme?!" lyder det i telefonen. Hjælp!

Rengøringstips på tv
Selvfølgelig er dummekassen også blevet aktiveret. Men fornøjelsen er begrænset. Det er som om, begge danske kanaler er blevet forlovet med Danmarks Idræts-Forbund. Der er gået besynderlig breddesport i den. Det skyldes selvfølgelig, at TV3 er løbet med rettighederne til den hjemlige Superliga, så må stationerne jo opfinde nye væsentlighedskriterier i en fart.
Især DR har været kreative. Gamle dages Tipslørdag er blevet en besynderlig mutant. Engelsk fodbold er forsvundet, opkøbt af en eller anden kommerciel gigant. Nu skal vi more os med norsk kvinde-håndbold og - hold fast! - mesterskaberne i gruppevæddeløb for nystriglede heste. Det tætteste vi kommer duften af gamle dages Tipslørdag, er en reportage om renlighedsstandarden på lokummerne på engelske stadions...
Lige noget for mig i min nye tornado-fremtoning. Gad vide hvordan de får gjort rent på bagsiden af cisternen, det kan godt være et vanskeligt sted, ved jeg. Fliserne klarer man snildt med en let skurrende Ajax - men bagsiden af cisternen, og ikke mindst området lige bag lokummet, kan godt være svært. Der ligger altid en stor gruppe nullermænd på lur, lige ved faldstammen, de kan godt være ret lumske.
Den detalje havde lørdagssporten på DR desværre ikke fået med, men den kommer måske næste gang.

Taxa slår bolden
TV3's søndagsprogram med Superliga-fodbold ligner en fiasko, allerede efter få omgange. Det kan jeg tillade mig at mene, uden at have set en hel udsendelse. Hvem gider langtrukne referater fra timegamle fodboldkampe, man allerede kender resultatet af? Hvem gider alskens baggrundslignende fyld mellem fodbold-indslagene? Vi vil se mål. Basta!
Bortset fra det, så er det nok nærmest lige meget, hvad TV3 gør ved fodbolden. Så længe den ligger over for DR's Taxa, så får farmand ikke lov at zappe over på 3'eren - med mindre farmand, som undertegnede, er alene hjemme.

Seværdig bold
Måske kan TV3's overtagelse af bolden, alligevel blive en fordel for fodbolden. Nu må vi ud på stadions og se spillet. Og referaterne tyder på seværdig fodbold.
Allerede fredag afklapsede Brøndby Herfølge - nu venter Manchester United i Parken onsdag. FCK lagde godt op til torsdagens Europa-Cup-kamp ude mod Chelsea med Brian Laudrup ved at udradere Lyngby. Vejle gav Viborg en sæk. Og det suveræne førerhold AB hentede sæsonens største Superligasejr ved at slå B93 - med ny træner, stakkels mand - 7-0!
Lokaldrama i Århus: AGF slår Århus Fremad 3-2 på et mål tre minutter inde i overtiden. Men mest utroligt: Haderslev var i 1. division bagud 0-4 ved pausen mod urørlige OB - men vandt 6-5!
Næste søndag, så tager jeg altså ud og ser fodbold. Hvis der ikke skal tørres støv af.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her