Læsetid: 2 min.

K'NYT

9. oktober 1998

Kulturnatten vækker interesse
*Det er i nat, det er Kulturnat. Denne efterhånden hævdvundne tilbagevendende begivenhed vækker nu nysgerrighed hos udenlandske medier. Informationschefen for Kulturnatten har netop udstedt kulturpas til en række udenlandske mediefolk, der gerne vil rapportere om deres natlige oplevelser. Blandt mediefolkene er et utal italienske journalister, tre spanske og fem svenske - selvom det var hinsidan i Lund. Kulturnat-arrangementet oprindelig blev opfundet. Wonderful Copenhagen producerer fredag aften og nat en film om Kulturnatten. Den fremsendes som 'pressemeddelelse' til tv-stationer over hele verden.

Rushdie på bogmesse
*Den britisk-indiske forfatter Salman Rushdie dukkede op, da bogmessen i Frankfurt holdt åbningsreception tirsdag aften. Rygterne om at Rushdie ville komme til messe har svirret i Frankfurt hvert år, men den fatwa-dømte forfatter føler sig nu åbenbart sikker på, at mordtruslen mod ham er mindre overhængende end før.

Legat til Knud Sørensen
*Forfatteren Knud Sørensen er udpeget til at modtage Holger Drachmanns forfatterlegat 1998. Legatet, der er et af Danmarks ældste forfatterlegater, er på 8000 kr. og stammer fra overskuddet i Drachmanns Hus "Villa Pax" i Skagen. Overrækkelsen finder sted fredag, hvor den gamle digter ville være fyldt 152 år, skriver Vendsyssel Tidende. Knud Sørensen er født 1928 i Hjørring. Han er uddannet landinspektør og har boet det meste af sit liv på Mors. Han debuterede som forfatter i 1965 med digtsamlingen Den Røde Kaffekande og har siden gennem en lang række værker beskrevet den jyske folkesjæl og skrevet digte, noveller, essays og biografier om sine jyske forgængere Steen Steensen Blicher og Johan Skjoldborg. Drachmann-legatet er uddelt siden 1917, og blandt modtagerne er bl.a. Johs. V. Jensen, Jeppe Aakjær, William Heinesen og Frank Jæger.

Bluitgens bog uegnet
*Lubna Elahi, lærer og medlem af Borgerrepræsentationen (S) finder Kåre Bluitgens omdiskuterede bog Nye danskere spændende ved sin provokerende form, men som sådan uegnet til undervisning i 8. klasse. Elahi, der selv har rødder i Pakistan og er aktiv i indvandrerdebatten, tror især ikke på brugen af de vittigheder, som Bluitgen citerer for at få konfronteret forskellige holdninger til indvandrerne.

Vejle bedst på nettet
*Biblioteket for Vejle By og Amt er det bibliotek i Danmark, der har den bedste hjemmeside. Det mener netmagasinet Søndag Aften (www.cultur.com) som efter en test af samtlige opkoblede bibliotekers hjemmesider har givet hvert bibliotek fra 0-5 computerskærme. "Vores hovedkonklusion er, at folkebibliotekerne i alt for ringe grad er opmærksomme på de kvalitetskriterier, der normalt arbejdes med på nettet," skriver Søndag Aften, der har fundet, at kun hvert fjerde kommunale bibliotek er på Internettet. En del af disse endda kun med 'døde' hjemmesider. "Ifølge biblioteksloven skal kvalitet, alsidighed og aktualitet være udgangspunktet for bibliotekernes valg af materialer. Disse krav tilsidesættes klart på de fleste bibliotekers Internetsider." skriver Søndag Aften. Men i Vejle var der ikke noget at komme efter: "Vejles biblioteks hjemmeside er en af de flotteste og mest indholdsrige, der er set," skriver netmagasinet, som lægger særlig vægt på bibliotekets lokalbibliografiske base, der giver brugerne mulighed for at orientere sig i, hvad der er skrevet om lokalområdet. Klik forbi Vejles bibliotek på www.vejlebib.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her