Læsetid: 2 min.

K'NYT

2. oktober 1998

Mere plads til Willumsen
*J.F.Willumsens Museum i Frederikssund skal udvides. Og efter den nødvendige prækvalifikationsrunde forud for en indbudt konkurence, er nu udvalgt de fem arkitetektfirmaer, der skal give bud på de nye fløje. Det er Theo Bjerg, Dissing +Weitlig, Henning Larsen, Fuglsang & Mandrup-Poulsen (som gidsel for de unge tegnestuer) og Stanton Williams (som gidsel for de udenlandske).

København til Vilnius
*Den danske udstilling om Københavns udbygning er nu rykket fra Riga i Letland til Vilnius i Litauen. Siden flytter plancherne og den store bymodel videre til Tallin, Skt. Petersborg og Stockholm. Udstillingen er tilrettelagt af Dansk Arkitekturcenter - om København som en storby med baltiske forudsætninger.

Dansk rumfart på Internettet
*Det bliver nemmere at følge med i rumforskning, satellitter og raketter med dansk deltagelse. Forskningsministeriet har åbnet en ny hjemmeside på internettet om rumforskning. Siden indeholder emner som eksperimenter med kroppen i vægtløs tilstand og telemåling af gletcheres bevægelser. Der er også undervisningsmateriale til folkeskolens ældste klasser og gymnasiet. Adressen: www.rummet.dk.

Endnu et bind om Danmark
*2. bind af Den nye Danmarkskrønike om Danmark efter 1972 er på trapperne. Gregers Dirckinck-Holmfeld har bl.a. indføjet et afsnit om tv- og radioudviklingen i firserne, om DR's sidste år som monopolinstitution, og om kampen for at komme først med nye tv- og radiokanaler. Bind 2 har fået titlen Det går ufatteligt godt og udkommer torsdag den 8. oktober.

Set af 300.000 biografgængere
*Og så forlyder det, at filminstruktøren Thomas Vinterbergs roste film Festen er blevet rundet af 300.000 tilskuere i Danmark. I næste uge får Festen premiere i New York og USA, og derefter kommer turen til London, Paris og Stockholm.

Forlæggerdirektør stopper
*Den Danske Forlæggerforenings direktør, Erik V. Krustrup trækker sig fra posten til næste sommer. Krustrup, der stopper for at udvikle en ny journalistik- og rådgivningsvirksomhed, har siddet som direktør for Forlæggerforeningen siden 1974.

Tv går til filmen og omvendt
*Det Danske Filminstitut og DR TV har indgået en historisk aftale. Aftalen, der løber fra 1999 frem til udgangen af 2004, skal sikre en større produktion af danske dramatiske og dokumentariske værker. Der er sikret 286 mill. kr. over aftaleperioden til produktion af nye danske film - som omfatter både fiktion, dokumentarisme og interaktive/multimedie produktioner. Filmene, som både skal egne sig til biograferne og til tv, skal produceres af uafhængige danske filmproducenter, og det er en forudsætning for produktionsstøtte, at begge parter kan godkende projekterne.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu