Læsetid: 2 min.

K'NYT

16. oktober 1998

Skinheads til stum opera
*Den anden Opera efterlyser 10-12-årige drenge til operaen Systema Naturae, som har premiere den 5. november, som er snart. Man er temmelig desperate: "Du behøver ikke kunne synge, for du skal være en del af et stumt kor, der piner den døende gamle Carl von Linné.. Og skal du ikke være for øm om dine lange lokker."

Bibelen som monolog i kirken
*Tre danske skuespillere vil hver for sig og i arrangementer, der er uafhængige af hinanden, de kommende måneder recitere bibeltekster over hele landet. Lone Hertz turnerer fra slutningen af januar med Johannes-evangeliet. Niels Vigild viser fra 14. november Markus-evangeliet i Cafeteatret i København. Først i november har Caspar Koch, der tidligere har portrætteret Kaj Munk, premiere på Markusevangeliet i Vor Frue Kirke i Århus, hvorefter han fortsætter til yderligere 32 kirker.

Radioen fylder fortsat mest
*Radioen fylder mere i danskernes hverdagsliv end nogen andre medier. Det konkluderer Danmarks Radio på grundlag af en undersøgelse af radioens image. Undersøgelsen viser, at to ud af tre lyttere har "deres egen kanal", som de foretrækker at lytte til. DR's P3 er førende blandt den yngste halvdel af befolkningen med 1,4 mio. 'kernelyttere', det vil sige lyttere, der primært lytter til denne kanal. DR's regionale tilbud P4 følger stærkt efter med 1,2 mio. faste lyttere, mens de mindre kanaler P1 og P2-musik har henholdsvis 300.000 og 64.000 kernelyttere. Undersøgelsen, der er foretaget af Gallup, viser, at radioen ifølge lytterne ofte er først med nyhederne, og at mange danskere gennem radioen får informationer, de ikke får fra andre medier.

Internettet som jobformidler
*Jobindex, som er en privat udbyder af stillingsopslag via Internettet, er gået i samarbejde med TV2's hjemmeside. Dermed er kampen om elektroniske stillingsopslag for alvor gået i gang. I sidste uge lancerede Berlingske Tidende et elektronisk jobmarked, ligesom jobsøgende på flere andre dagblades hjemmesider kan klikke sig til et stillingsopslag. Jobindex sælger egentlige stillingsopslag til deres egen hjemmeside, men henviser samtidig til andre stillingsannoncører så som AF og diverse dagblade. "Samarbejdet med TV2 giver os store muligheder for at udvide. Med links til andre udbydere formidler vi 6000 stillingsopslag om ugen," siger Kaare Danielsen, som ejer Jobindex, der findes på adressen www.jobindex.dk.

Bestsellere i supermarkedet
*Boghandlerne har indtil nu haft eneret på at sælge bøger. Som konsekvens af den ny konkurrencelov, der trådte i kraft sidste år, skal forlæggerne og boghandlerne nu - ifølge Berlingske Tidende - have en dispensation for at kunne opretholde denne eksklusivaftale. Konkurrencerådet har for øjeblikket denne ansøgning til overvejelse. Formanden for Den Danske Boghandlerforening, Jesper Møller siger, at en ophævelse af monopolet vil "gå ud over de mindre salgbare bøger. Vi vil være økonomisk tvunget til ikke at have så bredt et lager af de andre ting. Hvis man vil noget med det danske sprog og den danske kultur, er det ikke vejen frem."

En død sild eller en god sild
*Ikke mange vil være feminist. Eller endnu værre: rødstrømpe. På den anden side er det ikke dermed givet, at debatten om ligestilling er slut. Kvindeligt Selskab inviterer til debat om "det farlige F-ord" (feminisme) i Cafe Kellerdirch på Frederiksberg på onsdag kl. 19.30.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her